Haberler

ABD Dışişleri Bakanlığı, Gazze'de mahsur kalan doktorların durumunu takip ediyor

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanlığı, Refah sınır kapısının kapanmasıyla Gazze'de mahsur kalan, aralarında ABD'lilerin de bulunduğu bir grup doktorun durumunun takip edildiğini bildirdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Refah sınır kapısının kapanmasıyla Gazze'de mahsur kalan, aralarında ABD'lilerin de bulunduğu bir grup doktorun durumunun takip edildiğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Patel, Refah sınırının kapanmasından bu yana Gazze'de mahsur kalan doktor ve tıp uzmanı bir grup ABD vatandaşıyla ilgili durumu izlemeye devam ettiklerini söyledi.

"Bu raporlardan haberdarız. Dün de söylediğim gibi burası bizim kontrol ettiğimiz bir sınır kapısı değil. Ancak, onların Gazze'den güvenli şekilde ayrılmalarını sağlamak için İsrail ve Mısır hükümetleriyle doğrudan ve aktif temas kurmaya devam ediyoruz." diye konuşan Patel, bu durumun, Refah sınır kapısının sadece uygun insani yardımların akışı için değil, aynı zamanda yabancı uyrukluların güvenli şekilde ayrılmaları için de açık olmasının gereğine bir örnek oluşturduğuna dikkati çekti.

Edinilen bilgiye göre, İsrail ordusunun bölgeyi işgal etmesi ve Mısır'a açılan Refah sınır kapısından geçişleri durdurması nedeniyle 20'den fazla ABD'li doktor Gazze'de mahsur kalmıştı.

Aynı nedenle, Gazze'nin dış dünyaya açılan tek kapısı kapanmış, yakıt, yiyecek ve su gibi temel ihtiyaçların bölgeye girişi İsrail tarafından engellenmişti.

"Dün akşam gelen raporlar inanılmaz derecede rahatsız edici"

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, soru üzerine, Birleşmiş Milletlerin (BM) Gazze ile ilgili son raporunda belirtilen endişelere katıldıklarını söyledi.

Patel, "Dün akşam gelen raporlar inanılmaz derecede rahatsız edici. Gazze'de bir BM aracına düzenlenen ve bir yardım görevlisinin ölümüne, diğerinin de yaralanmasına yol açan saldırıyla ilgili gördüklerimiz konusunda oldukça endişeliyiz." sözlerine yer verdi.

Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın daha önce, "BM ve insani yardım çalışanlarının korunması gerektiği" üzerine söylediği sözleri hatırlatan Patel, "Biz de bu olayla ilgili tam bir soruşturma yapılması çağrılarına katılıyoruz." diye konuştu.

Patel, İsrail'in Gazze'deki sivilleri kasıtlı olarak hedef aldığına dair "doğrudan bir göstergeye rastlamadıklarını" belirtirken, "Gazze'de soykırım görmediğimize inanmaya devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

ABD Dışişleri Bakanlığı Dışişleri Bakanlığı Sözcü Refah Gazze İnsan Hakları Politika Dünya Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title