Haberler

AB Üyeleri Ukrayna'ya Yaptırımlara Hazırlanıyor

Brüksel'de yarın toplanacak AB dışişleri bakanlarının, Ukrayna yönetimine yaptırım kararı alması bekleniyor.

Brüksel'de yarın toplanacak AB dışişleri bakanlarının, Ukrayna yönetimine yaptırım kararı alması bekleniyor.

Dışişleri bakanları toplantısı öncesinde Ukrayna'da dün tırmanan şiddet olaylarını büyükelçiler seviyesinde görüşen AB üyelerinin uzlaşmaya yaklaştığı belirtiliyor.

Diplomatik kaynaklar, yarınki toplantıda şiddet olaylarında sorumluluğu bulunan Ukraynalı yetkililere "vize yasağı ve malvarlıklarının dondurulması" yaptırımının muhtemel olduğunu, ilaveten halka baskı için kullanılabilecek ürünlerin ihracatının yasaklanabileceğini dile getiriyor.

Öte yandan Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'i telefonla arayan AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Kiev'de dün başlayan ve 25 kişinin ölümüne, yüzlercesinin yaralanmasına neden olan şiddet olaylarının "şok edici ve kaygı verici" olduğunu belirterek, "Bu tür görüntüleri meşru gösterecek bir vaziyet olamaz" dedi.

Barroso, görüşmeyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, siyasi ve kurumsal krizin şiddet kullanılarak çözülmeye çalışılmasını şiddetle kınayarak temel hak ve özgürlüklerin muhafazasının siyasi liderliğin sorumluluğunda olduğunu hatırlattı.

Barroso, tüm taraflara şiddete son verip halkın demokratik özlemlerine cevap verecek şekilde anlamlı diyaloğa girmeleri çağrısında bulundu ve krizden çıkış için tek yolun anayasa reformu, kapsayıcı bir yeni hükümetin kurulması ve demokratik seçimlerin şartlarının oluşturulmasından geçtiğini kaydetti.

AB Komisyonu Başkanı Barroso, AB üyelerinin acilen Ukrayna'da şiddet olaylarının sorumlularına yaptırım konusunda uzlaşmasını beklediğini ifade etti. - Brüksel

Kaynak: AA / Güncel

Jose Manuel Barroso Brüksel Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title