Haberler

AB Komisyonu Başkanı Barroso, Sırbistan Başbakanı Vuçiç ile görüştü -

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, ''AB, Sırbistan'ı güvenilir bir ortak ve Güneydoğu Avrupa'daki işbirliği ve istikrarın direği olarak görmektedir'' dedi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, ''AB, Sırbistan'ı güvenilir bir ortak ve Güneydoğu Avrupa'daki işbirliği ve istikrarın direği olarak görmektedir'' dedi.

Barroso, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki temasları kapsamında Başbakan Aleksandar Vuçiç ile bir araya geldi.

Başbakanlık'taki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Barroso, AB Komisyonu olarak Sırbistan'ın AB'ye üye olmasını desteklediklerini belirtti.

AB Konseyi'nin Sırbistan ile katılım müzakerelerine başlanması kararının ardından ilk kez Sırbistan'ı ziyaret ettiğini söyleyen Barroso, Sırbistan'ın müzakere sürecinde kat ettiği yola şahitlik etme fırsatı bulduğunu ve Sırbistan ile daha güçlü bir ortaklı kurmak istediklerini ifade etti.

Barroso, Sırbistan hükümetinin özellikle hukukun üstünlüğü ilkesinin uygulanması, yolsuzluk ve organize suçla mücadele konusundaki kararlılığından dolayı desteklediğini vurgulayarak, müzakere sürecininin ise şeffaf olması gerektiğine işaret etti.

Reformların uygulanması sürecinde AB Komisyonu'nun Sırbistan'a destek olmayı sürdüreceğini söyleyen Barroso, ''AB, Sırbistan'ı güvenilir bir ortak ve Güneydoğu Avrupa'daki işbirliği ve istikrarın direği olarak görmektedir'' şeklinde konuştu.

Sırbistan Başbakanı Vuçiç de AB üyeliğinin Sırbistan hükümetinin önceliği olduğunu vurgulayarak, ''Önümüzde zorlu sorumlulukların, ciddi ekonomik reformların olduğunu biliyoruz. Bu reformlar üç ayda sonuç vermiyor, ancak üç yılda gelecek nesiller için daha iyi standartlar sağlıyor. Eğer Avrupa toplumunun bir parçası olmak istiyorsak, bu sorumlulukları yerine getirmeliyiz'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Jose Manuel Barroso Avrupa Birliği Belgrad Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title