Haberler

İsrail'in Gazze'deki suçlarına dair sergi Bağcılar'da açıldı

Güncelleme:

Anadolu Ajansı'nın (AA) 'Kanıt' kitabındaki fotoğrafların yer aldığı sergi, İsrail'in Gazze'de işlediği suçları tüm açıklığıyla ortaya koyuyor. Bağcılar Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 'Gazze'deki İnsanlık Dramı' sergisi, AA muhabirlerinin fotoğraflarından oluşuyor. Sergi, Gazze'de yaşanan vahşeti göstererek toplumun daha duyarlı olmasını amaçlıyor.

Anadolu Ajansının (AA), İsrail'in Gazze'de işlediği suçları tüm açıklığıyla ortaya koyan ve temel delil niteliğinde olan "Kanıt" kitabındaki fotoğrafların yer aldığı sergi Bağcılar'da açıldı.

"Kanıt" kitabında yer verilen AA muhabirlerinin fotoğraflarından oluşan " Gazze'deki İnsanlık Dramı" başlıklı sergi, Bağcılar Belediyesinin ev sahipliğinde vatandaşlarla buluştu.

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, AA İstanbul Haberleri Müdürü M. Enes Can ile Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'ndeki sergiyi gezdi.

Can, sergide yer alan fotoğrafları ve AA'nın Gazze'de yürüttüğü gazetecilik faaliyetlerini Özdemir'e anlattı.

Anadolu Ajansının hazırladığı "Kanıt" kitabının İsrail'in Filistinlere uyguladığı soykırımın tüm delillerini barındıran önemli bir çalışma olduğunu belirten Can, AA'nın Gazze ve Filistin'de yaşanan katliamları dünyaya aktarmaya devam edeceğini söyledi.

Başkan Özdemir de Gazze'de dünyanın gözü önünde büyük bir vahşet yaşandığını ve bu yapılanlara karşı Filistin halkının yanında olduklarını dile getirdi.

Yaşanan vahşeti Bağcıların tüm fertlerine fotoğraflarla göstermek istediklerini belirten Özdemir, "Çünkü bu zulmün sona ermesi adına duyurulması önemli. Cumhurbaşkanımızın ve devletimizin bu konudaki duruşu ve duyarlılığı çok önemli. 1,8 milyarlık Müslüman toplumunun duyarlılığı var olmuş olsa bu zulümleri yaşamıyor ve görmüyor olacaktık." dedi.

Toplumun Gazze konusunda daha şuurlu ve duyarlı olması adına serginin önemine vurgu yapan Özdemir, Türkiye'nin gösterdiği duyarlılığın tüm İslam ülkelerine ve dünyaya yayılmasını arzu ettiklerini söyledi.

AA'nın da Gazze'de bir şehit verdiğini hatırlatan Özdemir, şöyle konuştu:

"Birçok yerel ve uluslararası basından 100'ün üzerinde görev şehidinin olduğunu biliyoruz. Orada İsrail'in zulmünden çocuklar, kadınlar, masum siviller kurtulamazken aynı zamanda orada yaşananları dünyaya aktarmak için görev yapan basın mensupları da kurtulamadı. İnanıyoruz ki bu zulüm dünya toplumları tarafından lanetleniyor. Dünyanın birçok büyük kentinde gösterilerin yapıldığını ve duyarlılığın her geçen gün daha fazla arttığını görebiliyoruz. Ben bu sergiyi düzenlememizde bizlere destek veren başta AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz Bey'e ve tüm ajans camiasına yürekten teşekkürlerimi iletiyorum. İnşallah bu zulümler bir an evvel son bulur. İnanıyoruz ki İsrail'in zulmünü de durduracak yine bizler olacağız."

Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'ndeki sergi yarın da ziyarete açık olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Bağcılar Belediyesi Anadolu Ajansı Bağcılar İsrail Gazze İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title