Haberler

40 Yıldır Çin'de Yaşayan Noyan Rona, Çin'de Demokrasinin İşleyişi Hakkında Konuştu

Güncelleme:

Türk bankacı ve eski bir diplomat olan Noyan Rona, kırk yıldır Çin'de yaşıyor.

Türk bankacı ve eski bir diplomat olan Noyan Rona, kırk yıldır Çin'de yaşıyor. InShanghai OpenMic'e konuşan Rona, Çin'de topluluk işlerine katılma ve değişiklikler yapma hikayesini anlatıyor.

DIŞ SES (İngilizce): YOU ZHİXİN, Xinhua muhabiri:

"Şimdi ilk konuşmacımız geliyor: Noyan Rona. Kendisi eskiden Türk diplomat olarak çalışıyordu. Şimdi ise Shanghai'da yerleşik bir Türk bankacı. Çin'de bulunduğu kırk yıllık sürede Rona, Çin'de büyük değişikliklere tanıklık etti. Şansa bakın ki, Çin'deki muazzam dönüşüm hakkında konuşacak ilk konuşmacımız olmak üzere davet ettik. Noyan Rona, hoş geldiniz."

ANONS (İngilizce): NOYAN RONA, Eski Türk diplomat ve Garanti Bankası Shanghai Baş Temsilcisi:

"Adım Noyan Rona. 40 yıldır Çin'de bulunuyorum. İlk olarak 1983'te Beijing'e geldim ve Beijing'de öğrenim gördüm. Sonra Wuhan Üniversitesi'ne geçtim ve antik Çin tarihi konusunda yüksek lisansımı yaptım. Mezun olduktan sonra diplomat oldum.

Şimdi Türkiye'deki en büyük bankalardan biri olan Garanti Bankası için çalışıyorum.

Bireysel vergi reformunda birtakım önerilerde bulundum ve bu öneriler Ulusal Halk Kongresi'nde kabul edilip yasaya girdi. Ortamımızın nasıl daha iyi hale getirilebileceği ve hizmet sektörünün nasıl daha iyi olabileceği konusunda hükümete önerilerde bulundum. Bunların bazıları kabul edildi, bazıları reddedildi, bazılarınınsa üzerinde çalışılıyor, ama hiçbir zaman öneride bulunmaktan vazgeçmedim. Bu aynı zamanda nasıl hissettiğimle, 'Çin tarzı demokrasi' hakkında ne söyleyebileceğimizle ilgili. Bu tarz, Batılı ülkelerde olanla aynı şey değil, ama bu Çin'in tarihi arka planına, Çin toplumuna ve hatta münferiden Çin halkına son derece uygun olduğuna inandığım Çin tarzı demokrasi.

Yabancı olmama rağmen beni yerli kabul ediyorlar. Bu toplumun üyesi olarak senin fikrini de duymak istiyorlar. Senin de bazı deneyimlerin var. Senin de bazı fikirlerin var. Senin de söyleyebilecek şeylerin var. Ama seni dinleyecek birilerini bulabilmek iyi bir şey. Bu işte topluluk komitesi: 'Ju wei hui'.

Sizin fikrinizin sorulduğu bu tür etkinlikler her zaman düzenleniyor. Yapabileceğiniz en iyi şey tartışmak. Kendinizi ifade edebileceğiniz kanalınız olabilir.

Yerel yetkililerle halk arasında bu tür etkileşimli ilişkiler, sizin bu ülkeyi daha iyi anlamanıza yardımcı oluyor ve kendinizi bu toplumun parçası olarak hissetmenizi sağlıyor."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Shanghai'dan bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title