Haberler

35 Ülkeden 120 Öğrenci Düzce'yi Gezdi

1-15 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Ormancılık Öğrencileri Birliği'nin 40.Uluslararası Sempozyumuna katılmak üzere Türkiye'ye gelen 32 ülkeden 120 öğrenci, Düzce'de Kombassan Holding'e bağlı Divapan'ın konuğu oldu.

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nin ev sahipliğinde

1-15 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Ormancılık Öğrencileri Birliği'nin 40.Uluslararası Sempozyumuna katılmak üzere Türkiye'ye gelen 32 ülkeden 120 öğrenci, Düzce'de Kombassan Holding'e bağlı Divapan'ın konuğu oldu.

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi öğrenci kulüplerinden İstanbul Ormancılık Öğrencileri Birliği'nin organize ettiği sempozyum Düzce'de devam etti. Uluslararası Ormancılık Öğrencileri Birliği'nin 40. Sempozyumu çerçevesinde Düzce'ye gelen öğrenciler Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi, Efteni Gölü, Güzeldere Şelalesini gezdi. Daha sonra Divapan Genel Müdürü Hakan Zengin tarafından verilen iftar yemeğinde bir araya geldiler. Türkiye IFSS 2012 temsilcisi Fahriye Yağmur Bütün, arkadaşlarının Düzce'ye hayran kaldıklarını söyledi.

İ.Ü. Orman Fakültesi Yrd. Doç.Dr. Osman Devrim Elvan, her yıl bir ülkede 15 gün sempozyum yapmak üzere toplanan öğrencilerin ormanla ilgili eğitim bilgilerini paylaştıklarını söyledi. Gittikleri her ülkede konu belirlenerek toplu sunum yapıldığını belirten Elvan, "Bizde 1999'da bu birliğe üye olduk.Bilimsel ve kültürel tanıtım amaçlı organizasyon çerçevesinde Düzce'ye geldik. Bu sene temamız havza ve su. Karadeniz Bölgesi güzergahında Düzce, Kastamonu, Trabzon, Artvin ve Sinop illerine teknik gezi düzenliyoruz. Karadeniz'in yapısı bize bu güzergahı sevk ettirdi. Düzce'de Orman Fakültesi olduğu için geldik. Uzman sunumları ve sosyal etkinliklerle devam edecek programımız İstanbul'da sonlanacak. Düzce'de sponsor olarak destekte bulunan Orman Fakültesi ve Divapan Genel Müdürü Hakan Zengin'e teşekkür ediyoruz" dedi.

DÜ Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Necmi Aksoy da, öğrencilerin Güzeldere ve Efteni'yi çok beğendiğini vurgulayarak, Düzce'de orman yapısının çok ilgilerini çektiğini söyledi.

Divapan A.Ş. Genel Müdürü Hakan Zengin de,

32 ülkeden gelen öğrencileri ağırlamaktan gurur duyduğunu söyledi. Daha önce yine yabancı öğrencileri misafir ettiklerini hatırlatan Zengin, sözlerine şöyle devam etti:

"Düzce'nin güzel yerlerine götürmüştük. Şimdi de kendilerini ağırlamaktan gurur duyuyorum. Çok güzel bir şey oldu 2009 yılında gelen öğrenciler ikinci kez geldiklerinde Divapan'ı tekrar hatırlamışlar çok güzel" Karadeniz halk oyununun da öğrencilerin ilgisini çektiğini kaydeden Zengin, "Yöresel halk oyunlarını sunmak güzel oluyor. Bizde yurt dışına gittiğimizde onların halk oyunlarını izlediğimizde güzel oluyordu. Hep birlikte halay çektiler güzel oldu" dedi.

Uluslararası Ormancılık Öğrencileri Birliği (IFSA) 2011-2012 Başkanı Fransız Juliette Mouche

ise, Düzce'nin çok güzel olduğunu belirterek "Gördüğümüz yerler güzeldi. Düzce'de çok yeşil bir çevre içindeydik" dedi. Karadeniz folklor ekibinin gösterisinin çok etkileyeceği olduğunu ifade eden Mouche "Özellikle bayanların ayrı erkeklerin ayrı bir şekilde dans etmeleri ve ardından öğrenci arkadaşlarımız ile birlikte dans etmeleri çok etkileyiciydi" diye konuştu.

Yemeğin ardından Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Divapan Genel Müdürü Hakan Zengin'e desteğinden ötürü teşekkür plaketi takdim etti. Divapan'ın bahçesinde organize edilen etkinlikte Karadeniz ekibinin yöresel oyunu yabancı öğrenciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Öğrenciler, ekiple birlikte horon öğrenmeye çalıştı. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Kombassan Türkiye Düzce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title