Haberler

Diyarbakır'da 29 Ekim Resepsiyonunda Bir İlk Yaşandı

Güncelleme:

Valiliğin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna ilk defa, komutanlar ve vatandaşlar başörtülü eşleri ile katıldı.

Diyarbakır Valiliği tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna bu yıl ilk defa, komutanlar ve vatandaşlar başörtülü eşleri ile katıldı.

RESEPSİYONDA BİR İLK

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ve eşi Berrin Kıraç'ın ev sahipliğini yaptığı Cumhuriyetin 90. Yıl Resepsiyonu bir düğün salonunda gerçekleştirildi. Resepsiyon, 7. Kolordu Komutanlığı Senfoni Orkestrası'nın çaldığı müziklerle başlarken, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ve eşi Berrin Kıraç, konukları kapıda karşıladı. Resepsiyona; Diyarbakır 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Abdullah Recep, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Recep Güven, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kamu kurum müdürleri, askeri komutanlar katılırken, bazı komutanların eşleri başörtüleri ile katıldı. Karşılamanın ardından resepsiyon salonuna geçen Vali Kıraç ve eşi masaları dolaşıp, konuklara 'hoş geldiniz' diyerek sohbet etti.

"YÖNETİM BİÇİMİ SAĞLIKLI OLMALI"

Cumhuriyetin 90. yıldönümü pastası kesimi öncesinde konuşan Vali Kıraç, bu coğrafyada binlerce yıldır var olduklarını, ecdatlarının geçmişte çok güzel işler yapmış olduğunu, emanet olarak bu coğrafyayı kendilerine bıraktıklarını söyledi. Vali Kıraç, ülkelerin geleceklerinin garanti altında olabilmesi için sistemlerinin, yönetim biçimlerinin sağlıklı olması gerektiğini ifade ederek, "Biz Türkiye olarak genç bir ülkeyiz, kabuğuna sığmayan bir ülkeyiz. Şu an Cumhuriyet'in 90. yılındayız ama 100. yıl hedeflerini tartışıyoruz. Türkiye olarak bu gün Marmaray'la Cumhuriyetimizin 90. yılına damgasını vuran önemli bir yatırımı gerçekleştirdik" dedi.

Konuşmanın ardından Cumhuriyet'in 90. yıldönümü pastası kesilerek toplu halde fotoğraf çekilirken, ardından yapılan havai fişek gösterisi ile kutlama sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Valiliği Cahit Kıraç 29 Ekim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title