Haberler

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

Güncelleme:

Sağlık Müdürlüğü koordinesinde yürütülen "Otizmli Çocuklarda Sağlıklı Gülüşler Projesi" kapsamında ilk eğitimler verildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Sağlık Müdürlüğü koordinesinde hayata geçirilen proje ile Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören otizmli bireylerin aile, bakıcı ve eğitmenlerine Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından eğitimler verildi.


Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ve Gaziantep Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi Toplantı Salonunda Pedodonti Uzmanı Dt. Erkan Onur AKGÜN ve Sağlık Müdürlüğü Diş Hekimi Fatma KORKMAZ tarafından verilen eğitimlerde, otizmli bireylerin ağız-diş sağlığı bakımının önemine dikkat çekilerek, otizmli bireylerin ağız-diş sağlığı kalitesinin yükseltilmesi ve bu konuda farkında olunmasının gerekliliği vurgulandı.

Projenin ikinci aşamasında ise otizmli bireylerin velilerinden gereken izinlerin alınması sonrasında tedaviye müsaade eden bireylere gereken tedaviler ücretsiz olarak yapılacak.

Sonuç olarak unutulmamalıdır ki ERKEN TANI VE EĞİTİM ile OTİZMLİ ÇOCUKLARIN hayata karışması mümkün olabilir. Onlar için bir ışık da siz yakın ve onların farkında olun.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title