Haberler

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde Çanakkale Zaferini Bir Oyunla Sahneye Koyan Lise Öğrencileri, Salonda Bulunan Subayları, Sivil Protokolü ve Şehit Yakınlarını Ağlattı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde Çanakkale Zaferini bir oyunla sahneye koyan lise öğrencileri, salonda bulunan subayları, sivil protokolü ve şehit yakınlarını ağlattı.

18 Mart Şehitler Günü nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Toplantı Salonunda Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından anma etkinliği düzenlendi. Zonguldak Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri tarafından Çanakkale Zaferi Destanı adlı tiyatro gösterisi şeklinde davetlilere zafer yeniden yaşatıldı. Çanakkale Zaferini anlatan oyunu sergileyen öğrenciler, oyunun bazı bölümlerinde gözyaşlarına hakim olamadı. Öğrenciler, ağlayarak ve titreyen sesleri ile başta Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen olmak üzere salonda bulunan 3'ncü Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, İl Jandarma Alay Komutanı Hakan Temel Aksel, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, eşleri ile öğretmenler ve şehit yakınlarını ağlattılar.

Gösteri sonunda üzerindeki tişörtleriyle "Vatan Sana Canım Feda" yazan öğrenciler, dev Türk Bayrağı açtı. Öğrencileri salondakiler ayakta alkışlarken, Vali Yavuz Erkmen de yanlarına giderek tebrik etti. Erkmen, özenle hazırlanmış bir oyun olduğunu belirterek "Bize o günleri sanki yeniden yaşattınız. Öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Vatanımız kolay şartlarda kazanılmadı. Tüm bireyler olarak vatan için her zaman canımızı feda etmekten kaçınmadık. Yine kaçınmayacağız. Bize vatanımızı emanet eden şehitlerimize rahmet, gazilerimize minnetlerimizi iletiyorum" dedi.

(SŞ-SD-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title