Haberler

15. Tarım ve Seracılık Festivali Etkinlikleri

Festival kapsamında kadınlar arasında domates kasası taşıma, halat çekme, domates yeme ve kovayla su taşıma yarışları yapıldı Sezonun ilk yağlı güreşlerine de yaklaşık 800 pehlivan katılıyor.

Kumluca'da bu yıl 15'incisi düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında kadınlar arasında yapılan yarışlar renkli görüntülere sahne oldu.

Festival etkinlikleri kapsamında Karatepe Stadı'nda yapılan "kadınlar günü eğlencesi"nde kadınlar arasında domates kasası taşıma yarışması yapıldı. Kadınlar, 1,5 dakikada en fazla 15 kilogram ağırlığındaki domates kasalarını 30 metre uzaklığa taşıyabilmek için yarıştı. Yarışmada geçen yılın da birincisi Kadriye Acar 12 kasa taşıyarak birinci oldu.

Domates yeme yarışmasında ise 5 dakikada bin 481 gram domates yiyen Mefaret Önal birinciliği, bin 479 gram domates yiyen Dilek Eryılmaz ikinciliği, bin 365 gram domates yiyen Filiz Yeşil de üçüncülüğü elde etti.

Halat çekme yarışmasında ise Yaşa Fide takımı birinciliği kazandı. Kovayla su taşıma yarışmasında Havva Avcı birinci, Gül Arslan ikinci, Züleyha Acar üçüncü oldu.

Yarışmalarda bireysel olarak dereceye giren kadınlara çeyrek altın, takım halinde dereceye girenlere ise gram altın ve sponsorlar tarafından sağlanan hediyeler verildi.

Hediyelerin verilmesinin ardından İkbal Dönmez, şiir okudu, yaşanmış hikayeleri paylaştı. Etkinlik sonunda Sevgi Petek tarafından konser verildi.

Etkinliklere Kaymakam Canan Hançer Baştürk, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın eşi Azime Çetinkaya, daire amirlerinin eşleri, siyasi parti temsilcilerin eşleri ve kadınlar katıldı.

Sezonun ilk yağlı güreşleri de başladı

Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında yağlı güreşler de gerçekleştirildi.

Kumluca Şehir Stadı'nda yapılan güreşler öncesi İlçe Müftüsü Abdulmuttalip Peşe tarafından dua edildi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, 2 gün sürecek ata sporu yağlı güreşlere Türkiye'nin ünlü başpehlivanlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 800 güreşçinin katılacağını söyledi.

Kumluca güreşlerinin Türkiye'deki bu sezonun ilk güreşleri olduğunu ifade eden Çetinkaya, güreşlerin marka olmasını ümit ettiğini dile getirdi.

Çetinkaya, Kırkpınar güreşleri öncesi kıran kırana geçen güreşlerde derece alan güreşçilerin Kırkpınar'da da dereceye girdiklerini, bundan dolayı güreşlere ilginin büyük olduğunu kaydetti.

Konuşmanın ardından güreşler başladı. Güreşlerin ilk gününde küçük boylarda yaklaşık 450 pehlivanın mücadele edeceği bildirildi.

Güreşlere yarın Karatepe Stadı'nda devam edilecek. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Hüsamettin Çetinkaya Karatepe Türkiye Kumluca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title