Haberler

114'üncü Doğum Gününde Nazım Hikmet Pulu

Bursa'nın merkez Nilüfer Belediyesi, dünya şairi Nazım Hikmet'in 114'üncü doğum yılında ilklere imza atıyor.

Bursa'nın merkez Nilüfer Belediyesi, dünya şairi Nazım Hikmet'in 114'üncü doğum yılında ilklere imza atıyor. Nazım'ın 11 yıllık Bursa Cezaevi'ndeki günlerini anlatan 'Bursa'nın Nazımı' belgeselini sevenleriyle buluşturmaya hazırlanan Nilüfer Belediyesi, şair için Türkiye tarihinde ilk kez kişisel pul da çıkardı.

Çağdaş Türk Edebiyatı'nın en önemli isimlerinden Nazım Hikmet'in doğumunun 114'üncü yılında Nilüfer'de çok anlamlı etkinlikler düzenlenecek. Başkanlığını CHP'li Mustafa Bozbey'in yürüttüğü Nilüfer Belediyesi tarafından, Nazım Hikmet'in doğum günü olan 14 Ocak günü düzenlenecek gecede dünya şairi anlamlı etkinliklerle anılacak. Şairin kendi adını taşıyan kültürevindeki etkinlik, saat 18.00'de 'Yapraklara Dallara' adlı serginin açılışı ile başlayacak. Sergide Nazım Hikmet'in Bursa Cezaevi'nde kaldığı yıllarda ürettiği yüzlerce şiirden seçkiler yer alacak. Etkinlikte Nilüfer Belediyesi tarafından hazırlanan 'Bursa'nın Nazımı' adlı belgesel ilk kez izlenime sunulacak. 'Bursa'nın Nazımı' belgeselinde, Nazım'ın 11 yıllık Bursa hapisliği süresince yanında olan insanların, tanıkların röportaj, anı ve belgelerine yer veriliyor.

TÜRKİYE TARİHİNDE İLK NAZIM HİKMET PULU

Nilüfer Belediyesi dünya şairinin 114'üncü doğum yılında bir başka ilke daha imza atacak. Nazım Hikmet'in mücadeleyle geçen hayatı ve eşsiz edebi kişiliğinin bir kez daha hatırlanması amacıyla Nilüfer Belediyesi, PTT işbirliğiyle Türkiye tarihinde Nazım Hikmet adına ilk kişisel pulu çıkartıyor. Fiyatı 1.40 TL olan bu çok özel pul ve ilk gün zarfları 14 Ocak Perşembe günü Nazım Hikmet Kültürevi'nde düzenlenecek gecede konuklara armağan edilecek.

Gece, Hasan Yükselir'in Nazım'ın şiirlerinden bestelediği şarkılardan oluşan 'Sevda Ateşten Bir Gömlek' adlı konseriyle son bulacak. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Yaşam belirtisi yok! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Yaşam belirtisi yok! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title