Haberler

1 Makedonya Türk Tiyatrosu 'Hepsi Oğlumdu' Oyunuyla Kosova'da Seyircisiyle Buluştu

Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) ve Rumeli Türk Kültür ve Sanat Derneği'nin davetlisi olarak Kosova'ya gelen Makedonya Türk Tiyatrosu 'Hepsi Oğlumdu' oyunuyla Kosova seyircisiyle buluştu.

Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) ve Rumeli Türk Kültür ve Sanat Derneği'nin davetlisi olarak Kosova'ya gelen Makedonya Türk Tiyatrosu 'Hepsi Oğlumdu' oyunuyla Kosova seyircisiyle buluştu. Oyuna Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, T.C. Kosova Büyükelçisi Songül Ozan yanı sıra çok sayıda üst düzey davetli katıldı. Arthur Miller'ın yazdığı ve Makedon yönetmen Aleksandra Kardalevska'nın yönettiği 'Hepsi Oğlumdu' adlı oyunda, Makedonya Devlet Tiyatrosu Türk oyuncuları; Selahattin Bilal, Bedia Begovska gibi tanınmış oyuncular rol aldı. Prizren Kültür Evi salonunda oynanan oyun 'İkinci Dünya Savaşı'nda orduya bozuk uçak parçası üretip satan bir işadamı, birçok genç pilotun ölümüne neden olur; bu gerçeği öğrenen savaş sonrası genç yeni kuşağın temsilcisi idealist ve dürüst iki oğlu onu affetmeyeceklerdir?. Oyun sonrası mikrofonlarımıza konuşan Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar, KDTP'nin sık sık bu tür faaliyetler gerçekleştirdiğini söyledi.

Türkiye'den sonra dünyada ilk kez Türk tiyatro sahnesi Makedonya'da kuruluyor

Oyunu izlemek için Makedonya'dan gelen Türk asıllık Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, iki ülke arasında sıkı işbirliğin olduğunu ve bu tür kültür faaliyetlerin bu işbirliği daha da güçlendirdiğini belirtti. Makedonya Devlet Bakanı Nezir, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te ilk kez Türkiye Cumhuriyeti'nden sonra Türk tiyatro sahnesinin temellerinin atılacağını söyledi. Projenin onaylandığını belirten Nezir, bu Makedonya Türk tiyatorsu için çok önemli bir adımdır dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahir Yağcılar Makedonya Rumeli Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title