Haberler

Gümüşhane'de Ak Gençler Akif'i Andı

AK Parti Gümüşhane Gençlik Kolları İl Başkanlığı, İstiklal Marşının şairi Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 77.yılında ünlü tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez’in oynadığı “Mehmet Akif Dönüyor, Ya Siz Neredesiniz” adlı tiyatro oyunu ile andı.

AK Parti Gümüşhane Gençlik Kolları İl Başkanlığı, İstiklal Marşının şairi Mehmet Akif Ersoy'u ölümünün 77.yılında ünlü tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez'in oynadığı "Mehmet Akif Dönüyor, ya Siz Neredesiniz" adlı tiyatro oyunu ile andı.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, AK Parti İl Başkan Vekili Fatih Özer, AK Parti Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen, parti yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Demir, Akif'in yalnızca bir şair olmadığını, dürüstlüğü, düşüncelerini hayata geçirmesi ile birlikte kendini vatanın istiklal mücadelesine adamış, kelimelerini mermi gibi düşmanın üzerine boşaltan bir insan olduğunu söyledi.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen ise konuşmasında millet olarak bugünde zor bir süreçten geçildiğini belirterek, "Bugün zor bir süreçten ve imtihandan geçiyoruz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bu süreci yeni büyük Türkiye'nin son İstiklal Savaşı olarak tanımlayarak 'Ya Millet ya Zillet' şiarıyla istikametimizin mahiyetini ortaya koydu. İşte bugünlerde Akif'i hatırlamak hepimiz için çok daha büyük bir anlama büründü. Türkiye üzerinde oynanan oyunları bozmak için Akif'i hatırlamak ve onun yolunu çizdiği istikamette hedeflerimize ulaşmak için tek vücud olmaktan başka çaremiz yoktur." dedi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün de konuşmasında sanatçı Ahmet Yenilmez'e ülke genelinde böyle bir çalışmayı sürdürdüğü için teşekkür ederek, "Mehmet Akif Ersoy'un bıraktığı eserlerle yetişten gençler geleceğimiz için umut veriyor. Asım'ın nesli dedikleri de bu olsa gerek. Bu genç nesille ülkemiz geleceğine dair çok daha güzel günler görecek. Ondan kalan eserler geleceğe ışık tutuyor ve Akif'in yazdıkları şimdi daha iyi anlaşılıyor." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Uğur Uzunok tarafından yazılan, Hilali Hasanov tarafından yönetilen ve ünlü tiyatrocu Ahmet Yenilmez tarafından sahneye konan Safahat adlı tiyatro gösterisinde Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitler sunuldu. Programın sonunda katılımcılar Yenilmez'i ayakta alkışladı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Feramuz Üstün Gümüşhane Ak Parti Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

SAYGIa_bolat_82@hotmail.com:

Akif'i andı değil, MEHMET AKİF ERSOY'u andı şeklinde başlığı değiştirirseniz gönüller sultanı olmuş şairimize daha yakışır olacaktır. Saygılarımla..

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title