Haberler

Güler: İran ve Rusya'nın Doğal Gazına Mahkum Olmamalıyız

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'nin İran ve Rusya'nın Dogal Gazına Mahkum Olmak Yerine Başta Güneş Enerjisi Olma Üzere Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Yönelmesi Gerektiğini Söyledi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'nin İran ve Rusya'nın dogal gazına mahkum olmak yerine başta güneş enerjisi olma üzere yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmesi gerektiğini söyledi.

Güler, Mimar ve Mühendisler Grubu'nun (MMG) Ankara'da Aktif Metropolitan Hotel'de verdiği iftar yemeğine katıldı. Yemekten sonra bir konuşma yapan Güler, coğrafya ve tarihlerin ülkelerin kaderi, enerjinin ise dış politikanın temel enstrümanlardan biri olduğunu söyledi.

Türkiye'nin akarsu, güneş ve rüzgar enerjisi gibi yerli kaynaklara yönelmesi gerektiğini belirten Güler, ''Yıllarca rüzgar esmiş biz seyretmişiz, su akmış arkadan bakmışız. Güneş ülkesi olarak güneşin enerjisinden faydalanmamışız. Yenilebilir enerji konusuna değişik açılardan bakmamız gerekiyor'' şeklinde konuştu.

Türkiye'nin yenilenebilir enerji kaynaklarına vakit kaybetmeden yönelmesi gerektiğini belirten Güler, ''Sadece Antalya'daki binaların çatılarının yüzde seksenine güneş pili koysanız 10 tane Kayseri ilinin enerji ihtiyacını karşılarsınız'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title