Haberler

Growtech Eurasıa Fuarı Ziyaretçi Rekoru Kırıyor

Açılışını Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in Yaptığı Growtech Eurasia 2007-7. Uluslararası Sera Tarım Ekipmanları ve Çiçekçilik Fuarı'nı, İkinci Günde 3 Bin 500 Kişi Ziyaret Etti.

Açılışını Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in yaptığı Growtech Eurasia 2007-7. Uluslararası Sera Tarım Ekipmanları ve Çiçekçilik Fuarı'nı, ikinci günde 3 bin 500 kişi ziyaret etti.

NTSR Fuarcılık tarafından düzenlenen Türkiye'nin en verimli ve uluslararası nitelikteki tek tarım fuarı "Growtech Eurasia", 6 Aralık'ta Antalya Expo Center'da açıldı. 112 yabancı ve 241 ulusal firmanın profesyonellerle buluştuğu fuar, Avrasya bölgesinin en önemli tarım fuarı olarak anılıyor. Katılımcıların yüzde 25'ini yabancı firmaların oluşturduğu Growtech Eurasia, 9 Aralık tarihine kadar devam edecek.

Birbirinden ilginç ürünlerin sergilendiği fuarda, en çok ilgi çeken ürünlerden biri patlıcan ağacı oldu. Tera Arc firması tarafından 10 yıldır yapılan araştırmalar ve denemeler sonucu aşılanan hibrit patlıcan çeşitlerinin üstün özelliklerini ön plana çıkaran patlıcan ağacı hormon uygulamasına son verirken, düşük sıcaklıklarda dahi bol ve kaliteli ürün vermeye devam ediyor. Dikim firesinin de önüne geçilmesi amaçlanan üründe birinci yıl ağaç başına yüzde 25 verim ve kalite artışı, üçüncü yıl sonunda ise

ağaç başına yüzde 30 ila yüzde 40 verim kalite artışı görülüyor.

Fuarda yer alan Netafilm tarafından geliştirilen damla sulama boruları ve geniş çaplı rulo olarak kullanılabilen ana borular da, sürtünme kaybını minimuma indirip, enerjisiz veya salma sulamalarda kullanılan aynı enerjiyle damla sulama sistemini çalıştırıyor. Sistem yüzde 30 verim artışı, yüzde 40 su ve gübre tasarrufu sağlıyor.

Bu arada, dünya tarım sektörünü uluslararası bir platformda buluşturarak yeni ticari ilişkilere ve iş imkanları oluşturulmasına zemin oluşturan Growtech Eurasia Fuarı, çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenecek seminer programlarına ev sahipliği yapıyor. Yurtdışından konuşmacıların da katıldığı seminer ve konferanslarda sebze-meyve yetiştiriciliğinin yanı sıra tarım sigortaları ve AB tarım müzakereleri üzerine konular tartışılıyor.

Growtech Eurasia Fuarı'nın ikinci gününde Jose Antonio Garcia tarafından "İspanya: Yeni Teknolojiler Sayesinde Meyve-Sebze Sektöründe Avrupa Lideri" konulu sunum yapıldı. Daha sonra Prof. Dr. Benian Eser, Prof. Dr. Hikmet Saygılı, Prof. Dr. Nazimi Açıkgöz, Doç. Dr. Hülya İlbi, Doç. Dr. Necip Tosun, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Türküsay'ın konuşmacı olarak katıldığı "Tohumda Kalite ve Tohumculukta Yeni Fırsatlar" paneli düzenlendi.

13 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen Growtech Eurasia'yı yurtiçi ve yurtdışından yaklaşık 35 bin profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor.

(AT-CC-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title