Haberler

Gmis Genel Başkanı: Ttk'nın Üretimi Artması İçin İşçi Alınmalı

GENEL Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) üretimini arttırabilmesi için kuruma alınacağı açıklanan bin 500 işçinin bir an önce istihdam edilmesi gerektiğini söyledi.

GENEL Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) üretimini arttırabilmesi için kuruma alınacağı açıklanan bin 500 işçinin bir an önce istihdam edilmesi gerektiğini söyledi.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen 5 Haziran'da Zonguldak'ta düzenlediği mitingde TTK'ya bu yıl bin, gelecek yıl da 500 olmak üzere toplam bin 500 işçi alımı sözü verdiğini hatırlattı. TTK'ya işçi alımının bir an önce yapılmasını beklediklerini ifade eden Demirci, kurumunun acil olarak işçiye ihtiyacı olduğunu söyledi. "Ekonomide yaşanan sıkıntıların işçi alımını biraz geciktirdiğini düşünüyoruz" diyen Demirci, şöyle konuştu:

"Bu konu ile ilgili milletvekilleriyle görüşmemiz oldu. AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen'in işçi alımının en kısa zamanda başlayacağı yönünde bize söylemleri vardı. Yılbaşından önce işçi alım müracaatlarının başlayıp gündeme geleceğini söylediler. Biz hep Aralık ayında işbaşı yaparlar diye düşünüyorduk. Bizim gönlümüzden geçen sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği sözün ardından hemen işçi alımı yapılsın ama maalesef hükümette yaşanan sıkıntılar, ekonomik kriz ve yeni başkanlık sistemine geçilmesi bu süreci biraz uzattı. Zonguldak-Bartın ve Karabük'ten alımların yapılması konusu ve 2019 mali konuya empoze edilmesinde sıkıntı olmayacağını bizlere söylediler. Yakın zamanda müracaatların başlayacağını düşünüyorum."

YAŞ SINIRINI HÜKÜMET BELİRLEYECEK

TKK'ya işçi alımlarda yaş sınırını hükümetin belirlediğini ifade eden Demirci, TTK'nın bir an önce üretimini arttırarak ülke ekonomisine katkıda bulunması gerektiğini söyleyerek, "Yaş sınırı ile ilgili kararı hükümet belirliyor. Herkes bir yaş sınırı söylüyor. 2006 ve 2009 yılında ki alımlarda yaş sınırı 30'u geçmedi. Biz bir şey söylersek yanlış algı yapmış oluruz. Önemli olan bizim için bir an önce işçi alımıdır. Norm kadro ile ilgili TÜBİTAK'ın bir çalışması var. Norm kadronun üye yapılandırılmasını bizler de çok talep ediyoruz. Defter üzerinde 14 bin norm kadro var ama düşürülmesi lazım. Nasıl düşürülebilir? Günün şartlarına göre belirlenmesi lazım. 10 bin norm kadro verilecekse hep öyle olmalıdır, sayı hiç düşürülmemelidir. Kar ve zarar, bunun yanında çalışma yerleri de düzeltilip yeniden yapılandırarak üretimin artıp artmadığı daha güzel belirlenir" dedi.

- Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Taşkömürü Kurumu Türk Tarih Kurumu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title