Haberler

Girne Amerikan Üniversitesi'nde Mezuniyet Töreni

Girne Amerikan Üniversitesi'nin, Millenium Kompleks'te Gerçekleştirdiği 20'inci Mezuniyet Töreninde, 50 Farklı Ülkeden 600 Öğrenci Diplomalarını Aldı.

Girne Amerikan Üniversitesi'nin, Millenium Kompleks'te gerçekleştirdiği 20'inci mezuniyet töreninde, 50 farklı ülkeden 600 öğrenci diplomalarını aldı.

İleri teknoloji ışık ve ses sistemlerinin kullanıldığı törende, lazer gösterileri ile Girne Amerikan Üniversitesi logosunu simgeleyen dev kartal, Girne semalarını aydınlattı.

Törene, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Esat Sağcan, Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Hıfzı Doğan, Kuzey Virjinya Girne Kampüsü Rektörü Ron French, Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, Akademik ve İdari kadronun yanı sıra, kalabalık bir veli topluluğu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk konuşmayı yapan Rektör Hıfzı Doğan, bugün mezun olan 600 öğrenciyle, toplam mezun sayısının 4 bini aştığını kaydetti.

Kuzey Virjinya Girne Kampüsü Rektörü Ron French de konuşmasında öğrencilere seslenerek, "Öğretmen olacaksınız. Bu yüzden öğretmenlerinizden öğrenmeniz gereken yöntemler var, en başta öğrencileriniz üzerinde korkuyu değil, teşviği kullanmalısınız" dedi.

French'in konuşmasının ardından Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar tarafından, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak'a, Girne Amerikan Okullar Grubu'nun daimi üyesi olduğu Avrupa Uluslararası Okullar Birliği Onur Ödülü takdim edildi.

Aynı ödül daha önce KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a da verilmişti.

Bakan Öztoprak ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, Girne Amerikan Üniversitesi'nin ilk kurulan üniversite olduğunu söylerken, öğrencilere de seslenerek, "Bu gece yeni ay var. Dilerim her yeni ayı gördüğünüzde aklınıza KKTC ve üniversiteniz gelsin" diye konuştu.

Piyanoda Enbe Orkestrası'nın kurucusu Şef Behzat Gerçeker'le, solist olarak eşlik eden Onur Turan, diplomaların teslim edilmesinden önce kısa bir resital sundular.

Resitalin ardından doktora, yüksek lisans, lisans ve meslek yüksek okullarından eğitimlerini başarıyla tamamlayan 600 öğrenci diplomalarını teslim aldı.

(EK-NO-NO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title