Haberler

Genç Kadının Organları Nakil Bekleyen Hastalara Umut Işığı Olacak

Genç kadının organları nakil bekleyen hastalara umut ışığı olacakSAMSUN - Samsun'da beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 32 yaşındaki genç kadının organları, nakil bekleyen ailelere umut ışığı olacak.

Genç kadının organları nakil bekleyen hastalara umut ışığı olacak

SAMSUN - Samsun'da beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 32 yaşındaki genç kadının organları, nakil bekleyen ailelere umut ışığı olacak.

12 Haziran tarihinde evinde baygın halde bulunan ve sağlık ekiplerince Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 32 yaşındaki Azime Cezvekıran'a beyin kanaması teşhisi konuldu. 3 gündür yoğun bakım ünitesinde tedavi gören genç kadın, bu sabah 06.00 sıralarında beyin ölümü gerçekleşti. Genç yaşta hayata veda eden Azime Cezvekıran'ın organları ailesi tarafından bağışlandı. Saat 21.30 sıralarında ameliyata alınan genç kadının yapılan operasyonla kornea ve böbrekleri alındı. Böbreklerin bir tanesi Erzurum'a gönderilirken, biri de Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesindenakil bekleyen hastaya takılacak. Kornealar da OMÜ'deki bir hastaya nakledilecek.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Özkan, "3 gün önce evinde baygın halde bulunan Azime Cezvekıran hastanemizde tedavi altına alındı. Bu 3 günlük periyotta yapılan tüm çabalarımıza rağmen sabah saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Beyin ölümüyle beraber ailesi asil bir davranışta bulunarak organlarını bağışlama kararı aldı. Bu kardeşimiz hayatını kaybetti ancak bundan sonra başka insanlara hayat sunarak onların sağlığa kavuşmasına yardım edecek. Biz bu kardeşimizin böbreklerini ve kornealarını kullanacağız. Böbreklerin bir tanesi Erzurum'a gönderilecek. Bir tanesi de Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde bir hastaya takılacak. Korneaları yine OMÜ'de göz problemi olan bir hastamıza fayda sağlayacaktır. Yapılan işin maiyeti çok büyük. Organ nakli demek sağlık bekleyen insanlara yardım demektir" dedi.

Daha sonra konuşan Samsun Organ ve Doku Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Kamil Yakupoğlu, "Bugün Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hastamızın beyin ölümü gerçekleşti. Operasyonla bu hastamızın ailesinin izniyle organlarını çıkardık. Elbette bu acılı günlerinde zor bir karar vererek canlarının organlarını bağışlayan ailemize teşekkür ederim" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Erzurum Samsun Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title