Haberler

Gediz'de Özgecan Eylemi

kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi öğrenciler ve ilçe halkı tarafından protesto edildi.

kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi öğrenciler ve ilçe halkı tarafından protesto edildi.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören 200'e yakın öğrenci ve onlara destek veren vatandaşlar, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde vahşice öldürülen Özgecan Aslan için Cumhuriyet Caddesinde protesto eylemi yaptı. Ellerindeki pankartlarla Gediz Belediyesi önüne gelen öğrenciler, başta Özgecan Aslan olmak üzere tüm kadınlara karşı işlenen şiddet olayları ve katliamları protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Nasıl bir Dünya'da yaşıyoruz. Eskiden şehrin bir ucundan diğer ucuna güvenle giden kadınlar şimdi okuldan evine gidemez oldu. Anneler evde evlatlarını huzursuz beklemekte. Herkesin yüreğinde bir sızı var. Gediz'in gençleri olarak sadece bilinen değil, sadece ülkemizde olan cinayetler değil, tüm dünyadaki vahşetin son bulmasını istiyoruz. Anne ve babaların çocuklarının, ciğerparelerinin vahşice katledilmesini istemiyoruz. Halkın söz konusu evlatları olduğunda sadece ateş düştüğü yeri değil evladı olan ve vicdan sahibi olan tüm yürekleri yaktığını gördük. Buradan tüm arkadaşlarımızdan ricamız şu vahşetin olduğu ülkemizde birlik ve beraberlik tohumlarını birbirimiz arasında yeşertelim ve manevi duygularımızı yaşayalım. Bu vahşice işlenen cinayet kurbanları ise vicdanlı yüreklere kazınmış ve asla unutulmayacak bireyler olmuşlardır. Onları unutmadık, unutmayacağız. Bu olayları bir daha yaşamamak için elimizden geleni yapacağız. Özgecan Aslan kardeşimize ve tüm vahşet ve nefret kurbanı olan tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet, başta ailesi ve sevenleri olmak üzere aziz milletimize başsağlığı dileriz. Suçu Müslüman ve öğrenci olmak olan vahşice katledilenlere Selam olsun" denildi. Grup, yapılan açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı. - Gediz

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tarsus Mersin Gediz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title