Haberler

Gediz'de Kar Yağışı

Gediz'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Gediz-Kütahya karayolu, 1.5 saat trafiğe kapandı.

Gediz'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Gediz- Kütahya karayolu, 1.5 saat trafiğe kapandı.

Eskigediz beldesi Yaylaköy mevkisi ile Yunuslar beldesi arasında kar yağışı yüzünden yoldan çıkan 6 araç kayarak kara saplandı. Ağır tonajlı araçların kara saplanması, Gediz-Kütahya karayolunun trafiğe kapanmasına yol açtı.

Olaya müdahale eden trafik ekipleri, yol emniyetinin sağlanması amacıyla Eskigediz ile Yunuslar beldeleri arasında araçların geçişini geçici olarak izin vermezken, yolun her iki yönünde uzun araç kuyrukları oluştu.

Gediz ve Çavdarhisar'dan gelen karayolu ekipleri ile köylerden gelen traktörlerin yardımıyla kayan araçlar kurtarıldı. Kar ve aşırı buzlanmaya karşı yapılan tuzlama çalışmalarının ardından yol ulaşıma açıldı.

Yolda incelemelerde bulunan Gediz Emniyet Müdürü Hacı Çağlar, ulaşımı olumsuz etkileyen kar yağışının artarak devam edebileceğini belirterek, sürücülerin gizli buzlanma ve etkili kar yağışı konusunda uyarılmalarını, güzergahta zincirsiz ve çekme halatsız araçların seyrine izin verilmemesini istedi.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Eskigediz Kütahya Gediz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title