Haberler

Gazze: Tika Ve Deniz Feneri, Gazze'deki Türk Ailelere Nakdi Yardımda Bulundu

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) ile Deniz Feneri adlı yardım kuruluşu, Gazze'deki Türk ailelere nakdi yardımda bulundu.

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) ile Deniz Feneri adlı yardım kuruluşu, Gazze'deki Türk ailelere nakdi yardımda bulundu.

Deniz Feneri, bir süredir Gazze Şeridi ve Batı Şeria'ya yönelik yardımlarını sürdüren TİKA aracılığıyla Gazze'de yaşayan 14 aileye para ve gıda desteğinde kullanılacak kupon yardımında bulundu.

Gazze Belediye Başkanı Macid Ebu Ramadan ile yardımları dağıtan TİKA Bölge Koordinatörü Hasan Ertürk, "Burada 14'e yakın Türk ailesi var. Türkiye'de birbirleri ile tanışmış ve Gazze'ye yerleşmiş ailelere Deniz Feneri'nin aracılığıyla yardımda bulunuyoruz. Son 5-6 yıldır bildiğiniz gibi bu insanlarımızda Filistin halkı gibi çok ciddi sıkıntılar yaşadı. Biz hem bu sıkıntılara şahit olduk hem şikayetleri dinledik. Bizim buraya gelişimizi fırsat bilen Deniz Feneri Derneği de, 'Türk insanının duygularını bu insanlara da direk yardım olarak iletebilir miyiz sizin vasıtanızla' dediler. Bu ailelere hazırlamış olduğumuz çeklerimiz var. Onların dertlerine kısmi de olsa deva olacak gıda kuponlarımız var. Sayın belediye başkanımı da buraya bu hediyeleri direk vermesi için davet ettim" dedi.

Ertürk, TİKA'nın faaliyetleri hakkında ise "Filistin halkı ve Filistin, Türkiye'nin kalbi ve duygularına çok yakın bir bölge. Biz de onun için buralardayız. Son 5 gündür çocuklar tek tek gidip elbiselerini, ayakkabılarını aldı. Refah'ta, Darul Fazile isimli bir yetimhanede faaliyetlerimiz olacak. Son 2 aydır bizim yaklaşık 10 bin tonluk bir un projemiz var. Bunun 4 bin tona yakını bölgeye geldi ve dağıtıldı. Özel organizasyonların gönderdiği 6 bin tonluk un vardı, bunlar da bu şekilde dağıtılıyor. TİKA olarak biz daha ziyade bölgesel eğitim projeleri dediğimiz çalışmalara ağırlık veriyoruz. Bakanlık çalışanlarını yetiştirme projelerimiz var" şeklinde konuştu.

Kapalı zarf içinde yardımlarını alan aileler, Deniz Feneri ve TİKA'ya teşekkürlerini sunarken, Kevser İlay isimli bayan, "TİKA ve Türk Cumhuriyeti her zaman Filistin hükümetinin yanında oldu. Biz Türkler şimdi hissediyoruz ki arkamızda Türk devleti var. Maaşlarımız yaklaşık 7 aydır verilmiyor. Bu para, kiralarımızı ödememiz, ev bulmamız, en azından evimize yiyecek giyecek erzağı almak için çok önemliydi. Deniz Feneri'ne, Türk hükümetine yardımı olan herkese, TİKA'ya, Hasan Bey'e, herkese çok çok teşekkür ediyoruz. Çok mutluyum çünkü burada memleketimin temsil edilmesi adına, Türkiye'den Filistin'e yapılan yardımlar nedeniyle çok büyük gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

Kevser Yılmaz isimli diğer bir Türk bayan ise "Türkiye sağolsun. İlkönce oğlumun ameliyatına geldiler, yardım ettiler. Yine bizi unutmadılar. Sağolsunlar, çok mutluyuz. Kendileri bize maddi, manevi yardım için geldiler. Deniz Feneri'ne çok teşekkür ediyoruz. Bizleri unutmadıkları için. Unutulmadığımız, kardeşlerimizin olduğunu hissettiğimiz için çok mutluyuz" dedi.

TİKA ve diğer Türk yardım kuruluşlarının bölgedeki yardımları sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title