Haberler

Gaziantep'te 2017 Yaz Spor Okulları

Gaziantep'te 9 branşta 14 bin sporcunun eğitim gördüğü 2017 yaz spor okulları, spor şenliği ve sertifika töreniyle son buldu.

Gaziantep'te 9 branşta 14 bin sporcunun eğitim gördüğü 2017 yaz spor okulları, spor şenliği ve sertifika töreniyle son buldu.

Oyuncakistan Parkı'nda Şehitkamil Belediyesi'nce düzenlenen etkinlik alanına gelen AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci, öğrencilerle spor yaptı.

Milletvekili Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, okullar tatil olduktan sonra çocuklara yönelik çeşitli etkinliklerin yapılması gerektiğini söyledi.

Bu planlama konusunda ailelerin ekonomik durumlarından dolayı yetersiz kaldıklarını belirten Çelik, "Bu kapsamda belediyelerin sunduğu imkanlar çok önemli. Şehitkamil Belediyemiz de böylesine önemli bir açığı kapatmış durumda. Birçok alanda çocukların ilgisini çekecek etkinlikler düzenliyor. Bu etkinliklerle birlikte çok başarılı derece almış sporcular çıktı. AK Parti'li Şehitkamil Belediyemizi kutluyorum." dedi.

Belediye Başkanı Fadıloğlu da yaz spor kamplarında 14 bin öğrenciye ulaştıklarını belirtti.

Bugün eğitim gören çocuklara sertifikalarını vereceklerini aktaran Fadıloğlu, "9 ayrı branşta bu 14 bin sporcumuzun bundan sonraki süreçte kendi alanlarında lisanslı olarak görev almalarını bekliyoruz. Şehrimizdeki tüm öğrencilere ulaşmaya çalışıyoruz. Öğrencilerin akademik çalışmaları kadar sportif faaliyetleri de bizim için önemli. Rusya'da yapılan yüzme yarışlarında dünya şampiyonu çıkaran çalışmalar yürütüyoruz. Bunların sayılarını attıracağız." diye konuştu.

Fadıloğlu, sportif faaliyetlerin 2009'dan bu yana artarak devam ettiğini vurgulayarak, yeni dünya şampiyonları çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Spor şenliğinde, halk oyunları gösterileri, geleneksel ve seyirlik oyunlar, ödüllü yarışmalar, matrak oyunu, halat çekme, çuval yarışları, bilek güreşi müsabakaları yapıldı.

Törenin sonunda, Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonunun (CMAS) Rusya'nın Tomsk kentinde düzenlediği Dünya Gençler Paletli Yüzme Şampiyonası'nda bir altın, 2 gümüş madalya kazanan Muhammed Emin Bay'a cumhuriyet altını hediye edilirken, diğer sporcularaysa sertifikaları verildi.

Kaynak: AA / Spor

Şehitkamil Gaziantep Ak Parti Spor Haberler

title