Haberler

Gaziantep: Gaziantep'te Yerel Yönetimler

Gaziantep Metropol İlçe Şahinbey Belediyesi'nin Açtığı Okuma Yazma Kursunda Anne Oğul Aynı Sınıfta Eğitim Görüyor.

Gaziantep metropol ilçe Şahinbey Belediyesi'nin açtığı okuma yazma kursunda anne oğul aynı sınıfta eğitim görüyor.

Şahinbey Belediyesi tarafından Karataş Mahallesi'ndeki Mahalle Evi'nde açılan okuma yazma kursunda 1 aydır eğitim alan anne Zöhre Savcı, 8. sınıf öğrenci olan oğlu Bekir'le birlikte eğitim görüyor olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Her alanda olduğu gibi sosyal belediyecilik alanında yoğun çalışmalar yaptıklarını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, mahalle evlerine büyük önem verdiklerini belirterek, "Mahalle Evlerinde açılan yeni kurslarla geleceğimizin temel taşları olan gençlerimize meslek edinmeleri konusunda yardımcı oluyoruz" dedi.

Anne Zöhre Savcı ise, okuma yazma bilmediğini, kurs öğretmenlerinin ve oğlunun yardımıyla okuma yazma öğrenmeye başladığını belirtti. Savcı, daha önceleri ulaşım araçlarına yalnız binemediğini ifade ederek, "Okuma yazma kursunda öğrendiğim yeni bilgilerle sanki kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum" dedi. Öğrenmenin yaşının olmadığını ve insanın isteyince her şeyi başaracağını ifade eden Zöhre Savcı, kendi yaşındaki kadınlara seslenerek gelip bu güzel faaliyetlerden faydalanmalarını istedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title