Haberler

Gaziantep: Fransa'da "Ermeni Soykırımını İnkar Yasası Tasarısı"nın Oylanmasına Tepkiler

Gaziantep Paylaşımcı Genç İşadamları Derneği (Gapgiad) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Mutafoğlu, Fransa'da Sözde Ermeni Soykırımının İnkarını Suç Sayan Yasa Teklifinin Onaylanması Durumunda, İki Ülke İlişkilerinin Zarar Göreceğini Bildirdi.

Gaziantep Paylaşımcı Genç İşadamları Derneği (GAPGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Mutafoğlu, Fransa'da sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifinin onaylanması durumunda, iki ülke ilişkilerinin zarar göreceğini bildirdi.

Mutafoğlu, yaptığı açıklamada, Fransa'nın ''Ermeni soykırımı yoktur'' diyene ceza verilmesini öngören yasa tasarısını büyük bir ayıp olarak değerlendirdiğini, bu düşünceyi ve bunu düşünenleri kınadığını belirtti. Kamuoyunu, Fransa mallarını boykot etmeye, sanayici ve işadamlarını da Fransa ile olan her türlü ticari ve sınai ilişkileri askıya almaya çağıran Mutafoğlu, ''Bugün bir AB üyesi olan Fransa'nın, özgürlük ve demokrasiden bahsetmesi bir sahteciliktir'' diye konuştu.

Gaziantep'teki sivil toplum ve mesleki oda başkanlarının yaptıkları tepkilerin yerinde olduğunu ifade eden Mutafoğlu, ''Bu tepkiye tüm ülke vatandaşı olarak destek vermemiz gerekiyor. Başta hükümetimiz olmak üzere, sivil toplum örgütlerimiz, odalarımız, derneklerimiz memurumuz, esnafımız, sanayicimiz ve vatandaşımız her kesim bu karara tepkisini göstermeli. Fransa'nın geldiği bu nokta, hem AB ülkeleri adına hem de kendi adına kabul edilemez bir durumdur. Fransa ile ticari ve ikili işbirliklerinin yeniden gözden geçirilmesi hatta işbirliklerinin tamamıyla durdurulması noktasında kamuoyu ve iş alemine büyük görev düşmektedir'' dedi.

Mutafoğlu, GAPGİAD olarak Fransa Büyükelçiliği'ne kınama yazısı gönderdiklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title