Haberler

Gazeteci Karahasan'ın KKTC Meclisi'nden Çıkarılması

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen), Nedeni Ne Olursa Olsun Görevi Disiplini Sağlamak Olan Hiçbir Polisin Hiçbir Gazeteciye, "Seni ve Senin Basın Kartını Tanımam" Diyemeyeceğini Söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen), nedeni ne olursa olsun görevi disiplini sağlamak olan hiçbir polisin hiçbir gazeteciye, "Seni ve senin basın kartını tanımam" diyemeyeceğini söyledi.

Basın-Sen'den bugün yapılan açıklamada, Milliyet Gazetesi Kıbrıs Temsilcisi ve Dış Basın Birliği (DBB) üyesi gazeteci Sefa Karahasan'ın geçtiğimiz hafta içerisinde polis tarafından tartaklanarak KKTC Meclisi'nden çıkarılması haberlerini değerlendirildi. Açıklamada, halkın bilgi alma hakkından kaynaklanan gazeteciliğin, hiçbir şart altında kolluk kuvveti, koruma, polis, asker veya başka herhangi bir kurum tarafından hiçbir şekil ve yöntemle engellenemeyeceği vurgulandı.

Açıklamada, sebebi ne olursa olsun, hiçbir polis memurunun; dini, dili, etnik kimliği ne olursa olsun bir gazeteciyi tartaklama, itme veya görevini yapmasını engelleme, kamusal alanda ona yönelik darp girişiminde bulunma ve bununla da yetinmeyerek, "Seni ve senin basın kartını tanımam" diyemeyeceği belirtilirken, bu tavrın; basın özgürlüğüne ve özgür gazeteciliğe darbe olduğu kaydedildi. Basın-Sen açıklamasında, dünyanın her yerinde düzeni sağlamak için polislerin görev yaptığı, ancak bunun kendi

görevini yapan gazeteciye müdahale etmek anlamına gelemeyeceği belirtildi.

Açıklamada, görevi disiplini sağlamak olan polislerin; her şart altında sinirlerine sahip çıkmasının kaçınılmaz bir gereklilik olduğu ifade edilerek, bunu yapamayacak durumda olanların polislik mesleğini icra etmemesi istendi. Disiplin sağlamak amacıyla ve ne kadar iyi niyetle yapılırsa yapılsın, gazeteciye yönelik böyle bir müdahalenin, iyi niyeti görünmez kıldığına işaret edilen açıklamada, devletin başka bir kurumundaki herhangi bir çalışanın, devletin tanıdığı basın kartını, "halkın iradesinin yansıdığı

kabul edilen Cumhuriyet Meclisi'nde" kabul edilmediğini deklere etmesini kınadı.

(MG-SŞ-SŞ-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title