Haberler

Game Of Thrones Nedeniyle Tutuklandılar!

Game of Thrones'un sızdırılması ve fidyecilerin HBO'ya saldırmalarının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen, olayın yankıları sürüyor.

Game of Thrones"un sızdırılması ve fidyecilerin HBO"ya saldırmalarının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen, olayın yankıları sürüyor. Şantajdan sorumlu tutulan bilgisayar korsanları dünya çapında aranırken, olayla ilgili yeni gelişmeler Hindistan"dan geldi.

Game Of Thrones davasında 4 şüpheli tutuklandı

Ağustos ayının başlarında bilgisayar korsanları HBO"nun veri tabanına sızarak, çok önemli verileri şirketten çalmışlardı. Bunun bir sonucu olarak, Game of Thrones 7. sezonun 4. bölüm gösterim tarihinden çok önce internetin dört bir yanına dağılmıştı.

Mevcut durumda ilgili olarak harekete geçen polis, Hindistan"ın Mumbai şehrinde, Prime Focus Technologies adı altına çalışan veya bu sistemle ilgisi olan 4 kişiyi tutukladı.

Prime Focus, HBO"nun Hindistan"daki partneri olan Star India"nın verilerini yönettiğinden dolayı soruşturma için büyük öneme sahip.

Sızdırılan bölüm, ilk kez Reddit"ten duyurulmuş ve kısa bir süre içinde mesaj sahibi tarafından sunucudan silinmişti. Kanıtların izini süren polis ise, sızıntının kaynağının Star India olduğunu çok geçmeden anladı. Star India ise konu ile ilgili olarak, şirketin tarihindeki ilk sızıntı olduğunu söylerken, HBO ve polis ile işbirliği içinde olacağının mesajını verdi.

Sanıkların soruşturması ise 21 Ağustos"a kadar sürecek.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Game of Thrones Hindistan Star Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title