Haberler

Galatasaray Hız Kesmedi

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 30.haftasında kendi sahasında ağırladığı Gençlerbirliği'ni 2-0 mağlup etti.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında kendi sahasında ağırladığı Gençlerbirliği'ni 2-0 mağlup etti.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, Galatasaray maçında Fenerbahçe maçından daha iyi mücadele verdiklerini belirterek, "Ligin lideriyle, Türkiye'de ligin en değişik sistemiyle futbol oynayan ekibiyle karşılaştık. Özellikle ilk devre çok pozisyon vermedik. Galatasaray'ın topa yüksek oranda sahip olması normal. Bireysel anlamda çok üstün isimleri var. Galatasaray, üst düzey futbolcularıyla sonuca gitti. Yediğimiz ilk golde şanssızdık. İkinci golde

ise Selçuk duran toplardaki yeteneğini ortaya koydu. Biz mücadelemizden memnunuz. Fenerbahçe karşısındaki kötü futboldan sonra oyun karakterimizi bugün tekrar gördük ve gelecek haftalar için umutlandık" dedi.

Galatasaray'a karşı oynadıkları maçta, takım olarak şampiyonluğa inanmış bir ekip gördüklerini kaydeden Çapa, "Top bizdeyken çok iyi baskı yaptılar. Pas trafiğimizi kestiler" diye konuştu.

Çapa, üst üste önce Fenerbahçe ile sonra da Galatasaray ile oynadıkları hatırlatılarak, gelecek haftaki iki ekip arasındaki maçta hangi takımın daha ağır bastığının sorulması üzerine, "Önümüzdeki hafta kimin ağır bastığını göreceğiz" yorumunda bulundu.

Gençlerbirliği futbolcularından Yasin Öztekin, Galatasaray maçına iyi hazırlandıklarını, maçın zor geçeceğini bildiklerini ifade ederek, "Galatasaray boşuna lider değil. Biz iyi mücadele ettik ancak şanslarımızı kullanamadık. Basit goller yedik. Önümüzdeki maçlar inşallah bizim için daha iyi olur" şeklinde konuştu.

Gençlerbirliği'nin orta saha oyuncusu Murat Duruer ise geçen hafta Fenerbahçe karşısında aldıkları ağır yenilginin ardından, bu hafta ligin en iyi organize olan takımına karşı sahaya çıktıklarını kaydederek, "İlk yarı daha iyiydik, ikinci yarıda basit goller yedik ve yenildik" ifadelerini kullandı.

FATİH TERİM: "MAÇIN İKİNCİ YARISINDA KEYİF VEREN BİR GALATASARAY VARDI"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, maçta rakiplerine net gol pozisyonu vermediklerini kaydederek, "Pozisyon vermememiz bizim için sevindirici. İlk yarıda iyi oynadığımızı söyleyemem. Pozisyon da bulamadık. Maçın ikinci yarısında keyif veren bir Galatasaray vardı. Kendi felsefesiyle oynamak isteyen, topu kaptırdığı anlarda baskı yapan, topu çok iyi dolaştıran, rakibin üstüne çöken bir Galatasaray vardı. İkinci yarıda golü erken bulmamız önemliydi. Sonra 2-0 oldu ve rahatladık. Bu nedenle de oyun

bizi keyiflendirdi" dedi.

Terim, sarı kart sınırındaki oyuncularını derbi maça saklamayı düşünmemesiyle ilgili yöneltilen bir soru üzerine, şu yanıtı verdi:

"Önümüzdeki maç, bir sonrakinden daha önemlidir. Sarı kart alırlarsa alırlardı. Ligin ilk yarısındaki Fenerbahçe maçı nedeniyle Gençlerbirliği karşısında Ujfalusi ve Semih'i oynatmamıştım. O zaman telafisi vardı. Ama bugün telafisi olmayan günlerdeyiz. O zaman kimse derbiye Semih ve Emre ile çıkacağımızı da beklemiyordu. Sarı kart sınırındaki oyuncularımızı oynatmamayı hiç düşünmedik. Görürse görür ve o zaman da derbi maçta oynayacak futbolcuyu kazanırız. O gün Emre ile Semih'i kazandık. Görecekleri kartı

ben tayin edemem, pozisyon tayin etmeli."

Sarı-kırmızılı taraftarların şampiyonluk şarkıları söylemeye başladığının belirtilerek, görüşünün sorulması üzerine Terim, "Seyircimize teşekkür ediyorum. Her geçen gün artarak bizi yalnız bırakmıyorlar. Bu çok hoş bir şey ama hiçbir şey bitmeden bugüne kadar ben, 'Bitti' demedim. Daha çok önemli maçlarımız var. Ümit ederim kaybetmeyiz. Seyircimizin havaya girmesi doğal. Normal, 34 maçı lider bitirmenin sevincini yaşıyorlardır. Bitime 4 maç kala 9 puan ve çok az bir süre sonra garantileyecek bir takımları

var. Ancak benim ve takımım için hiçbir şey bitmedi. Daha da ciddi olarak devam edeceğiz. Almamız gereken çok yol, yapmamız gereken çok iş var. Onlar keyfini sürmeliler. Bizler ise daha ciddi olmalıyız"

cevabını verdi.

Emre Çolak'ın bir kaç haftadır pek iyi oynamadığını aktaran Terim, "Ama burada çok önemli olan konu, Emre'nin artık Galatasaray'ın futbolcusu olması. O olgunluğa yavaş yavaş erecek. Bizim bir mevkiyi kapattığımız, içimizden gelen bir çocuğumuzun uzun süre bu takım için oynayacağını biliyoruz. Önemli olan bu. Devamlı oynuyor. Biraz yoruldu mu acaba diye doktorlarımızla, teknik ekibimle konuştum. Oynar veya oyuna sonradan girer. Emre, Galatasaray için her an her şeyi yapabilecek bir genç yetenekten daha

öteye gitmiştir. Takımın önemli bir oyuncusu olmuştur. Benim açımdan bu çok önemli. Artık net olarak onu kazandığımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Fatih Terim, takımın çok sayıda oyuncusunun Fenerbahçe ile deplasmanda derbi maça çıkmadığı hatırlatılarak, bunun maçta psikolojik olarak nasıl bir etkisi olacağı yönündeki soru üzerine, "Olayı sadece psikolojik olarak tahlil etmek doğru netice vermez. Teknik, taktik birlikte olmalı. Oyuncular her türlü şarttan etkilenebilirler. Onlar da Fenerbahçe-Galatasaray maçının ne demek olduğunu ilk maçta yaşadılar, karşılığını da orada yaşayacaklar. Umut edelim, böyle bir psikolojik baskı atında kalmamalarını

sağlarız ve kalmazlar. Ben çok gittim geldim. Alışkınım. Bizim için sorun değil" ifadelerini kullandı.

Terim ayrıca, bugün sakatlanarak maçı tamamlayamayan Elmander'in ciddi bir durumunun olmadığını düşündüğü de söylerken, "Öyle olsa şimdi çoktan haberi gelirdi. Tabii sağlık ekibimiz daha iyi haberleri vereceklerdir size" açıklamasında bulundu.

Sarı-kırmızılı savunma oyuncusu Semih Kaya, Fenerbahçe'ye karşı deplasmanda daha önce forma giymediğini belirterek, "Kadıköy atmosferi yaşamadım ama denilene göre inanılmaz bir atmosferi varmış. Türk Telekom Arena'nın benim için daha iyi bir atmosfer olduğunu düşünüyorum. Ben heyecan yaşayacağımı düşünmüyorum. Sonuçta Fenerbahçe maçı da bizim için normal bir maç. Fenerbahçe stadının beni heyecanlandırmayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Galatasaraylı futbolcu Eboue ise Fenerbahçe ile yapacakları derbi maçın iki takım için de normal bir maç olacağını anlatarak, "Hem bizim için hem onlar için normal bir maç. Tabi büyük bir derbi, mutlaka önemli bir maç ama bu zamana kadar oynadığımız anlayışla oynarsak, oradan da başarıyla ayrılacağımızı düşünüyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Galatasaray Fenerbahçe Spor Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title