Haberler

Fırat Arslan Nakavt Oldu

Yarı Ağır Sıklette Wba Dünya Şampiyonu Olan Türk Kökenli Alman Boksör Fırat Arslan, Dün Akşam Hamburg Kentindeki Karşılaşmada, Panamalı Rakibi Guillermo Jones'a Teknik Nakavtla Yenilerek Dünya Şampiyonluğu Unvanını Yitirdi.

Yarı ağır sıklette WBA Dünya Şampiyonu olan Türk kökenli Alman boksör Fırat Arslan, dün akşam Hamburg kentindeki karşılaşmada, Panamalı rakibi Guillermo Jones'a teknik nakavtla yenilerek dünya şampiyonluğu unvanını yitirdi.

Fırat Aslan - Guillermo Jones müsabasından kareler...

WBA federasyonunun 91 kilo yarı ağır sıklette WBA Dünya Şampiyonu olan 37 yaşındaki Türk boksör Fırat Arslan, unvanını kaybetti.

Almanya'nın Hamburg kentinde yaptığı unvan mücadelesinde boksörümüz çetin ceviz çıkan Panamalı rakibi Guillermo Jones'e karşı bir türlü istediği boksu sergiliyemedi. 12 rauntluk müsabakanın 2. rauntta boksörümüzün üst dudağının açılıp kanaması da istediği şekilde dövüşmesini engelledi.

Hamburg'un en büyük etkinlik salonu olan Color Line Arena'yı dolduran altı bin 100 kişinin izlediği boks müsabakasında

Yüzlerce Türk seyircisi müsabaka boyunca "Fırat, Fırat" diye bağırarak boksörümüze destek verdiler. "Yırtıcı kedi" anlamına gelen El Felino lakaplı Jones karşısında ilk raunttan itibaren daha atak dövüşen taraf oldu. Arslan daha çok savunmaya çekilip kontra yumruklarla sonucu gitmek istedi. Ancak ilerleyen rauntlarda peşpeşe darbeler alan Arslan, rakibine karşı koymakta zorlandı. Hakem 10. rauntta üsüste darbe alan boksörümüzün zor durumda olduğunu görünce müsabakayı bitirdi. Jones, teknik nakavtla galip geldi.

FIRAT ARSLAN HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

WBA Yarı Ağır Sıklet Dünya Boks Şampiyonu unvanını, dün gece yaptığı karşılaşmada Panamalı rakibi Guillermo Jones'e kaptıran Fırat Arslan, oldukça sert ve kanlı geçen karşılaşma sonrasında alt dudağının yarılması nedeniyle hastaneye götürüldü.

Fırat, bu nedenle karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısına katılamazken, antrenörü Valentin Silaghi ve Jones basın toplantısında hazır bulundu.

Jones, karşılaşmaya çok iyi hazırlandığını belirterek, “Savaşmayı, kanı seviyorum. Tanrı bana yardımcı oldu” şeklinde açıklamada bulundu.

Silaghi ise Arslan'ın maça çok iyi hazırlandığını, ancak hızlı ve sert yumruklar karşısında zaman zaman zorlandığını söyledi.

Arslan'ın bugün doğum günü olduğunu da hatırlatan Silaghi, “Arslan, zorlu mücadelede elinden geleni yaptı. Unvanını korusaydı ikili kutlama yapacaktı, ancak karşılaşmada karşılıklı saygı kazandı. Çok mücadeleli bir karşılaşma oldu. Karşı taraf çok hızlı oynadı. Sporda kazanmak kadar kaybetmek de var. Çok ilginç bir maçtı. Yine de çok iyi bir karşılaşma oldu. Yenilmeyi de kabullenmek gerekir. Elbette insan kazanmak ister. Biraz soluklandıktan sonra Fırat ile en yakın zamanda yeniden bir araya gelerek, önümüzdeki süreçte ne yapacağımıza karar vereceğiz” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title