Haberler ›› Finans ›› Haberler
Bizi Takip Edin!
RSS

07-05-2024 11:33 - AKBANK LAB, ONARICI FINANS ALANINDA ONCU ADIMLAR ATMAYA DEVAM EDIYOR

AKBANK LAB, ONARICI FINANS ALANINDA ONCU ADIMLAR ATMAYA DEVAM EDIYOR

KURULUSTAN YAPILAN BASIN ACIKLAMASI ASAGIDA BULUNUYOR:

ONARICI FINANS PROJELERI VE EKOSISTEMINI DESTEKLEMEK UZERE BASLATILAN REFI TURKIYE PLATFORMU, `BLOKZINCIR KARBON AYAK IZI HESAPLAYICI` ILE KULLANICILARININ CEVRESEL ETKILERINI GORMELERINE IMKAN SAGLIYOR.

AKBANK`IN INOVASYON ODAKLI CALISMALARINA LIDERLIK EDEN MERKEZI AKBANK LAB, ONARICI FINANS ALANINDA ONCU ADIMLAR ATMAYA DEVAM EDIYOR. BU HEDEFLE GECTIGIMIZ YILLARDA BASLATILAN REFI TURKIYE PROGRAMI, BLOKZINCIR BASTA OLMAK UZERE YENILIKCI TEKNOLOJILER KULLANILARAK ONARICI FINANS ALANINDA SOSYAL VE CEVRESEL ETKI YARATAN PROJELERI TESVIK EDIYOR. REFI TURKIYE PLATFORMUNDA ETKI, FINANS VE TEKNOLOJIYI BIR ARAYA GETIREN PROJELERDEN ‘BLOKZINCIR KARBON AYAK IZI HESAPLAYICI’, KULLANICILARIN BLOKZINCIR TABANLI DIJITAL CUZDAN VEYA AKILLI KONTRAT ADRESLERI UZERINDEN KARBON SALINIMLARINI OLCEREK CEVRESEL ETKILERINI GORMELERINI SAGLIYOR.
CEVRE BILINCINI YESERT!
KARBON.REFITURKIYE.COM ADRESINDEN SOSYAL FARKINDALIK YARATMAK UZERE HERKESIN KULLANIMINA ACIK OLARAK SUNULAN HESAPLAYICI SAYESINDE, CUZDAN VEYA AKILLI KONTRAT ADRESLERININ ZINCIR UZERINDEKI KARBON SALINIMLARINI HESAPLAMAK MUMKUN.
BUNA GORE KULLANICILAR, CUZDAN VEYA AKILLI KONTRAT ADRESININ OLUSTURULMASIYLA BIRLIKTE GERCEKLESTIRDIKLERI ISLEMLERLE NE KADAR CO² EMISYONU YARATTIKLARINI OGRENEBILIYOR. HESAPLAYICI AYRICA BU VERILERI ARAC KULLANIMI, ENERJI TUKETIMI GIBI GUNLUK HAYATA DAIR DAHA ANLASILIR BILGILER HALINE GETIREREK CEVRESEL ETKININ SOMUT KARSILIKLARINI DA GOSTERIYOR. ISTEYEN KULLANICILAR AYNI ZAMANDA BLOKZINCIR KARBON AYAK IZI SONUCLARINI SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN KOLAYLIKLA PAYLASARAK, BU ALANDAKI FARKINDALIGIN ARTIRILMASINDA DESTEK OLABILIYOR.
POPULER PROJELERIN KARBON AYAK IZINI KESFEDIN!
WEB2 VE WEB3 DUNYALARI ARASINDA BIR KOPRU GOREVI GORECEK SEKILDE PLATFORMDA KONUMLANDIRILAN AK PORTFOY’UN ALTERNATIF ENERJI, SAGLIK SEKTORU, ELEKTRIKLI VE OTONOM ARAC ILE TARIM VE GIDA TEKNOLOJILERI TEMALARINDAKI SURDURULEBILIR FONLARI SAYESINDE BLOKZINCIR KARBON AYAK IZINI GELENEKSEL FINANS DUNYASINDA DENGELEMENIN YOLLARI ARANACAK. DILEYEN KULLANICILAR ICIN POPULER PROJELERIN KARBON AYAK IZI HESAPLAMALARINA DA YINE PLATFORM UZERINDEN ERISMEK MUMKUN OLACAK.
GELECEGI ONARACAK PROJELER URETMEK VIZYONUYLA YOLA CIKAN AKBANK LAB, REFI TURKIYE PROGRAMI KAPSAMINDA FINANS, TEKNOLOJI VE ETKI UCGENINDE EKOSISTEM HARITALARI, VIKIMARATON’LAR, HACKATHONLAR, KOMUNITE BULUSMALARI, EGITIMLER, RAPORLAR, BULTENLER, PODCAST SERILERI VE YENI GIRISIMLERIYLE ETKI YARATACAK CALISMALARI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEK. PROGRAMIN FARKLI PROJELERINDE YER ALMAK ISTEYEN GIRISIMLER, PLATFORM.REFITURKIYE.COM UZERINDEN DETAYLI BILGILERE ULASABILIYOR.
Piyasa
Hisse Yön Son Fark Saat
Dolar Dolar 32,1811 -0,27 23:58
Euro Euro 34,9968 -0,42 23:58
İngiliz Sterlini İngiliz Sterlini 40,7333 -0,05 23:58
BIST 100 BIST 100 10.644 3,14 18:10
BIST 50 BIST 50 9.396 3,38 18:10
BIST 30 BIST 30 11.563 3,54 18:10
Gram Altın Gram Altın 2499,2 1,37 23:58
Çeyrek Altın Çeyrek Altın 3995 1,76 23:58
Yarım Altın Yarım Altın 7990 1,76 23:58
Cumhuriyet A. Cumhuriyet Altını 16593 1,36 13:05
Altın Çevirici
Türü
TL Miktarı
Altın Türü
Döviz Çevirici
Türk Lirası
Amerikan Doları
Euro
İsviçre Frangı
Yen
İngiliz Sterlini
Serbest piyasa verileri kullanılarak hesaplanmaktadır. Tüm Değerler
BİST endeksleri, haberler, Kapalıçarşı, uluslararası parite verileri eşanlı olarak verilmektedir. BİST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.

SPK’nın 22 Nisan 2002 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan tebliği uyarınca yayımlanması istenen uyarı;
"Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir"