Haberler ›› Finans ›› Haberler
Bizi Takip Edin!
RSS

17-04-2024 10:19 - EKSUN GIDA`DA SAGLIKLI GIDA URETIMI CALISMALARI SURUYOR

EKSUN GIDA`DA SAGLIKLI GIDA URETIMI CALISMALARI SURUYOR

KURULUSTAN YAPILAN BASIN ACIKLAMASI ASAGIDA BULUNUYOR:

EKSUN GIDA 2023 YILINDA DA GIDA SEKTORUNDEKI AR-GE CALISMALARIYLA DIKKATLERI UZERINE CEKTI. EKSIM HOLDING BUNYESINDE FAALIYET GOSTEREN VE TURKIYE`DE GECTIGIMIZ YIL RAPORLARINA GORE LIDER UN URETICISI OLAN EKSUN GIDA, SANAYI VE TEKNOLOJI BAKANLIGI TARAFINDAN ONAY ALINARAK KURULAN AR-GE MERKEZINDE SAGLIKLI VE KALITELI GIDA URETIMI HEDEFIYLE DORT ONEMLI PROJEYI BASARIYLA TAMAMLADI. SIRKET, GELECEGE YONELIK YENI PROJELERINI DE KAMUOYU ILE PAYLASTI.

SAGLIKLI GIDA URETIMINE YENILIKCI YAKLASIMLAR
SIRKET TARAFINDAN YAPILAN ACIKLAMAYA GORE YIL ICERISINDE GERCEKLESTIRILEN ILK PROJEDE, SU KALITESININ HAMUR TAZELIGI UZERINDEKI ETKILERI DERINLEMESINE INCELENDI. ATIK SUT URUNLERININ, EKMEGIN BESIN DEGERINI ARTTIRMA POTANSIYELINE ODAKLANAN IKINCI PROJE, SURDURULEBILIR GIDA URETIMI VE ATIK YONETIMI ACISINDAN ONEMLI BULGULAR SAGLADI. AYRICA, TIBBI VE AROMATIK BITKILERIN KULLANIMINI ARASTIRAN BIR DIGER PROJE, HIBISKUS FAMILYASINDA YER ALAN BIR BITKININ EKMEK URETIMINDE NASIL DEGERLENDIRILEBILECEGINI ORTAYA KOYDU. DIYABET HASTALARINA YONELIK DOGAL GIDA URUNU GELISTIRME CALISMASINI KAPSAYAN PROJEYLE ISE SAGLIKLI BESLENME KONUSUNDA YENI COZUMLER SUNULDU.

`DORT YENI PROJEYI DAHA HAYATA GECIRDIK`
TAMAMLANAN PROJELER VE GELECEK PLANLARI HAKKINDA ACIKLAMALARDA BULUNAN EKSIM HOLDING GIDA GRUBU BASKANI VE EKSUN GIDA GENEL MUDURU AHMET DEMIR, `GIDA TEKNOLOJISINDEKI YENILIKLERE ONCULUK ETMEYE DEVAM EDIYORUZ. SAGLIKLI GIDA URETIMINI DESTEKLEYEN SURDURULEBILIR CALISMALAR GERCEKLESTIRMEK TEMEL HEDEFLERIMIZ ARASINDA YER ALIYOR. BU KAPSAMDA GERCEKLESTIRDIGIMIZ AR-GE CALISMALARI ILE YIL ICERISINDE EKMEK URETIMINDE KULLANILAN SUYUN KALITESININ, EKMEGIN YAPISI VE LEZZETI UZERINDEKI BELIRLEYICI ROLUNU KESFETTIK. ATIK SUT URUNLERININ, SURDURULEBILIR GIDA URETIMINE KATKISINI ORTAYA KOYDUK. AYRICA, TIBBI BITKILERIN EKMEK URETIMINE KALITE VE SAGLIK ACISINDAN SAGLADIGI FAYDALARI INCELERKEN DIYABETIK BIREYLER ICIN DE DOGAL GIDA URUNLERINE ODAKLANDIK.` DEDI.

EKMEGIN YAPISINI ZENGINLESTIRECEK YENI PROJELER YOLDA
ACIKLAMALARINI SURDUREN DEMIR, `2024 YILINDA DORT PROJEYI DAHA HAYATA GECIRMEYI PLANLIYORUZ. BU KAPSAMDA EKMEK YAPISININ ZENGINLESTIRILMESI, BITKISEL BILESENLERIN EKMEK FORMULASYONLARINA ENTEGRASYONU VE SIFIR ATIK ILKESINE DAYALI YENILIKCI GELISTIRMELER UZERINDE CALISMAYI HEDEFLIYORUZ. BU SURECTEKI AKADEMIK ARASTIRMALARIMIZLA, BILIMSEL BILGININ SINIRLARINI ZORLAMAYI VE SEKTORDE YENI STANDARTLAR BELIRLENMESINE KATKI SAGLAMAYI AMACLIYORUZ. BU DOGRULTUDA NAMIK KEMAL UNIVERSITESI, 18 MART UNIVERSITESI VE USAK UNIVERSITESI ILE IS BIRLIGI YAPTIK. HEDEFLERIMIZ DOGRULTUSUNDA UNIVERSITE-SANAYI IS BIRLIKLERIMIZI DAHA DA GELISTIRMEYI PLANLIYORUZ.` IFADELERINI KULLANDI.


Piyasa
Hisse Yön Son Fark Saat
Dolar Dolar 32,4332 -0,21 05:05
Euro Euro 34,6695 -0,59 05:05
İngiliz Sterlini İngiliz Sterlini 40,6379 -0,41 05:05
BIST 100 BIST 100 10.083 0,00 18:10
BIST 50 BIST 50 8.919 0,00 18:10
BIST 30 BIST 30 10.947 0,00 18:10
Gram Altın Gram Altın 2433,5 -0,31 05:05
Çeyrek Altın Çeyrek Altın 3839 -0,10 05:05
Yarım Altın Yarım Altın 7677 -0,10 05:05
Cumhuriyet A. Cumhuriyet Altını 16207 -1,79 17:00
Altın Çevirici
Türü
TL Miktarı
Altın Türü
Döviz Çevirici
Türk Lirası
Amerikan Doları
Euro
İsviçre Frangı
Yen
İngiliz Sterlini
Serbest piyasa verileri kullanılarak hesaplanmaktadır. Tüm Değerler
BİST endeksleri, haberler, Kapalıçarşı, uluslararası parite verileri eşanlı olarak verilmektedir. BİST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.

SPK’nın 22 Nisan 2002 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan tebliği uyarınca yayımlanması istenen uyarı;
"Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir"