Haberler

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Brüksel'de

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Biz kendimizi toprağımız ve insanlarımızı özgürleştirmeye adadık.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Biz kendimizi toprağımız ve insanlarımızı özgürleştirmeye adadık. Eğer İsrail barış istiyorsa insanlarımızın haklarını çiğnemeyi durdurmalı." dedi.

Abbas, Brüksel temasları çerçevesinde AB Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'yle AB Komisyon binasında görüşmesinin ardından basına açıklamalarda bulundu.

Mogherini ve Juncker'le görüşmekten mutluluk duyduğunu söyleyen Abbas, yarın sabah Avrupa Parlamentosu'nda konuşma yapacağını, AP Başkanı Martin Schulz ve AB Konsey Başkanı Donald Tusk'la bir araya geleceğini anlattı.

Abbas, toplantıda Fransız barış konferansı girişimi konusunda AB'nin rolü ve zaman çerçevesi üzerinde görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

Özellikle Fransa'nın ve tüm AB üyesi ülkelerine barış süreci gayretlerinden ötürü teşekkür eden Abbas, "Halkım için sağladıkları siyasi ve ekonomik desteklerden dolayı AB üyesi ülkelere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Abbas, İsrail'in tüm Filistinlileri ortak bir şekilde cezalandırmasının bölgeyi daha fazla aşırı uçlara ve kan dökmeye ittiğini belirterek, "Biz kendimizi toprağımız ve insanlarımızı özgürleştirmeye adadık. Eğer İsrail barış istiyorsa insanlarımızın haklarını çiğnemeyi durdurmalı." ifadesini kullandı.

AB Yüksek Temsilcisi Mogherini de İsrail ve Filistin arasında barış koşullarının sağlanması açısından bugün yapılan toplantının çok önemli olduğuna işaret ederek, "AB olarak Ortadoğu'da durumun kötüye gitmesinden çok rahatsızız." dedi.

Mogherini, AB'nin iki devletli çözüme güçlü bir şekilde bağlı olduğunu vurgulayarak, "Abbas, Filistin halkı ve yetkilileri her zaman AB desteğine güvenebilir. Mevcut durum, İsrailliler, Filistinliler, AB ve uluslararası toplum açısından çok tehlikeli. Bir çözüm bulmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Brüksel İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title