Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Biz şu anda birlik ve beraberlik kararlılığımızı bütün dünyaya gösterdik.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Biz şu anda birlik ve beraberlik kararlılığımızı bütün dünyaya gösterdik. İnşallah bu kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi daha da pekiştirirsek, bizi hiçbir güç yıkamaz. Çok oyunlar var. 1699 Karlofça Antlaşması'ndan bu yana bu milleti yok etmek için Batı sürekli oyun üzerine oyun oynuyor." dedi.

Bakan Eroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların Çanakkale'de sürdürdüğü "Demokrasi nöbeti"nde yaptığı konuşmada, 101 yıl önce Çanakkale'de bir destan yazıldığını belirtti.

Darbe girişimine 79 milyon vatandaşın karşı çıktığını anlatan Eroğlu, "Unutmayın bu zafer sizin zaferinizdir. 15 Temmuz milletimizin tarihinde en alçak, en kanlı ve gerçekten kökü dışarıda menfur bir darbe girişimi olarak tarihe geçti. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde darbeler olmuştur. Ama hiçbir darbede askerler milletin evlatlarına ateş etmemişlerdir. Jetlerler, helikopterler bomba yağdırmamışlardır. Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalanmamıştır. Burada hem Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Başbakanlık, Özel Kuvvetleri, Özel Harekat, bunun dışında tanklarla vatandaşın üzerine gittiler. Helikopterden adeta taradılar. İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde kahraman vatandaşları tarayarak, ateş ettiler. Şehit ettiler. Dolayısıyla bu kökü dışarıdan, alçak, bir darbe girişimidir." diye konuştu.

Türkiye'nin bahtının açık olduğunu, Türk milletinin 21'inci asıra mühür vuracağını ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti:

"Biz şu anda birlik ve beraberlik kararlılığımızı bütün dünyaya gösterdik. İnşallah bu kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi daha da pekiştirirsek, bizi hiçbir güç yıkamaz. Çok oyunlar var. 1699 Karlofça Antlaşması'ndan bu yana bu milleti yok etmek için Batı sürekli oyun üzerine oyun oynuyor. Maşalar var. FETÖ'de batının terör örgütlerinin aynı zamanda birtakım istihbarat örgütlerinin maşasıdır. Tarihin en büyük hainidir. Dolayısıyla onlara uyup da maalesef asker elbisesine bürünmüş bazı teröristler var ya onlar perişan oldular. Rezil oldular. Bunlar kahraman ordumuz içinde sadece yüzde bir buçuğu olan bütün akıllarını o 1 dolara satmış olan hainlerdir. Ordumuzun askeri, ordumuzun Generali Mehmetçik'tir. Peygamber ocağıdır. Bunun da böyle bilinmesi lazım. Kışlasını teslim etmeyen, geçit vermeyen komutanlarımız var. Özel Kuvvetlerde bir kahraman Astsubay Paşası'nın emrini dinleyerek, o haini bul öldür deyince Ömer Halisdemir isminde bir kahraman çekiyor tabancayı alnından vuruyor. Hainlerin gideceği yer cehennemdir. Hainler için yaşasın cehennem diyoruz."

Etkinliğe katılan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da 15 Temmuz akşamından bu yana sürdürülen nöbete katılan vatandaşlara teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla 7 Ağustos Pazar günü İstanbul Yenikapı'da "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" düzenleneceğini hatırlatan Turan, buraya MHP ve CHP genel başkanlarının da katılacaklarını bildirdiğini, bu sayede ülkede birlik ve beraberliğin pekişeceğini anlattı.

Darbecilere merhamet gösterilmeyeceğini vurgulayan Bülent Turan, şöyle konuştu:

"Kurda merhamet kuzuya zulümdür. Kurda merhamet etmeyeceğiz, kuzu bizim kuzumuz. Bu ülkenin tüm birimlerindeki, tüm FETÖ'cüler sona erinceye kadar, ayıklanıncaya kadar elimizden geldiği kadar dik duracağız. Sonuna kadar dirayet edeceğiz ve bu ülkenin çok demokratik bir ülke, gelişmiş bir ülke olduğunu göreceksiniz." dedi.

İskele Meydanı'ndaki nöbete, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ ile partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Veysel Eroğlu Bülent Turan Çanakkale AK Parti Politika Haberler

title