Haberler

Fethiye Trafiğinde Egzoz Operasyonu

Güncelleme:

Muğla'nın Fethiye ilçesinde egzoz kısmında oynama yapılarak gürültü kirliliğine neden olan motosikletlere savaş açan polis ekipleri, 10 günde 300 motosikleti trafikten men etti.

Foto: Belediyeden gelen fotolar

===

Motosiklet sesine son

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde egzoz kısmında oynama yapılarak gürültü kirliliğine neden olan motosikletlere savaş açan polis ekipleri, 10 günde 300 motosikleti trafikten men etti. Motosiklet sürücüleri, satış temsilcileri ve tamircilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapan polis yetkilileri, yüksek ses çıkaran motosikletler nedeniyle vatandaşların yanı sıra turistlerden yoğun şikayetler alındığını belirterek, denetimlerin kullanıcıların ötesinden bu işlemi yapan tamirhanelere de yayılacağını bildirdi.

Çoğunlukla 18-25 yaş arası gençlerin kullandığı motosikletlere yönelik denetimler sıklaştırıldı. Yoğun çalışmalar sonucu 10 günde 300 motosikletin trafikten men edildiği ilçede, motosiklet kullanıcıları, satış temsilcileri ve tamircileri bilgilendirmek amacıyla Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda toplantı düzenlendi. Toplantıda katılımcılara ilk olarak Fethiye'de meydana gelen motosiklet kazalarına ilişkin bilgi verildi.

TRAFİK KAZALARININ YÜZDE 52'SİNE MOTOSİKLETLER KARIŞTI

Fethiye'deki 87 bin 970 motorlu taşıtın 31 bin 125'ni motosikletler oluşturuyor. Muğla'da en fazla motosikletin bulunduğu Fethiye'de, yılın ilk 9 ayında 419 yaralamalı 213 ise maddi hasarlı olmak üzere 632 kayıtlı trafik kazası meydana geldi. Bu kazaların yüzde 52'sine motosikletler karıştı. Kazalarda 660 kişi yaralanırken can kaybı olmadı. Polis ekipleri tarafından motosikletler üzerinde yapılan uygulamalardan 5 bin 400 motosiklet denetlendi. Bunların bin 10'una cezai işlem uygulandı.

ŞİKAYET YAĞIYOR

Fethiye İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Zeki Taşkıran, denetimlerin aralıksız süreceğini belirterek, gürültü kirliliğine ilişkin vatandaşlardan gelen şikayet dilekçelerini okudu. Son 10 günde, 300 motosikletin trafikten men edildiğini söyleyen Taşkıran, "Gençlerimiz sanıyor ki, egzozu açık yüksek ses çıkaran motosiklete binersem, genç kızlar bana bakar, benimle ilgilenir. Ben gürültülü motosiklet kullanan bir gencin, kızların ilgi odağı olduğuna şahit olmadım" diye konuştu.

EGZOZ AÇAN TAMİRCİ DE YANACAK

Yaptırımların sadece motosiklet kullanıcıları ile sınırlı kalmayacağını söyleyen Taşkıran, motosiklet üzerinde çeşitli oynamalar yaparak gürültü kirliliğine neden olan tamirhaneler hakkında da yaptırım uygulanacağını kaydetti. Fethiye Şoförler Odası Başkanı Hayri Topçu da, gürültü kirliliğine yol açan motosiklet sürücülerini uyardı. Topçu, "Kendinize küfür ettirtmeyin. Bu tarz motorların geçişi sırasında, vatandaşların sadece küfür ettiğini duyuyorum" dedi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Zeki Taşkıran, modifiye edilen motosikletler

===

Likya yolu belgeseline büyük ilgi

ANTALYA'dan başlayıp Kemer üzerinden geçen ve Fethiye'de sona eren 506 kilometrelik Likya Yolu'nun yurt içi ve yurt dışında tanıtımı için ATAV tarafından hazırlanan 40 dakikalık "Işık Ülkesi Likya Yolu" adlı belgesel film, dünden bugüne gerçek yaşamı gözler önüne seriyor. Tanıtım belgeselinin yapımcı ve senaristi Hakan Akkaya Likya Yolu'nu geleceğin turizmi olarak değerlendirdi.

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) ve Sinemedya Yapım Prodüksiyon Şirketi tarafından hazırlanan 40 dakikalık "Işık Ülkesi Likya Yolu" tanıtım belgeselinin yönetmenliğini Alper Kaya, yapımcı ve senaristliğini Hakan Akkaya, görüntü yönetmenliğini ise Özgür Bozgün yapıyor. Antalya'dan başlayan çekimlerde 506 kilometrelik Likya Yolu'nda Kemer'den Göynük, Kemer Türkiz Marina, Çıralı, Tekirova-Phaselis, Yanartaş, Beycik - Tahtalı dağı gibi noktaları da ele alındı.

TURİZMCİLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

Projeye hayat veren ATAV Başkanı Nizamettin Şen, Likya Yolu belgesel filminin tanıtımında yaptığı konuşmada "Dünyanın ilk 10 yürüyüş yolu listesinde yer alan Likya Yolu, dünyada antik kentler arasındaki tek yürüyüş yoludur. Turizmcilerin artık kitle turizmi dışında böyle ürünlerin çıkmasında katkı koymaları ve destek olmaları gerekiyor. Her şeyi devletten beklememek gerekli. Bu filme katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

YORGUN TAŞLARIN İZİNİ SÜRDÜLER

Yönetmen Alper Kaya da, HD kalitede Likya Yolu için yapılmış ilk belgesel tanıtım filmini gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, tarihte eski ve yeniyi bir araya getirdiklerini ifade etti. Yapımcı ve senarist Hakan Akkaya ise "Yorgun taşların izinden çıktığımız yolda tarih, doğa, spor, deniz, gizemli mitolojik hikayeler ve dünden bu güne gerçek yaşamı izleyiciye görsel zenginlikleri bir araya getirerek sunmaya çalıştık" diye konuştu.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Belgesel çekiminden

===

Gazipaşa'nın arıtma tesisi açılıyor

GAZİPAŞA Belediyesi ile İller Bankası'nın birlikte yürüttüğü Atık Su Arıtma Tesisi'nin açılış töreni 13 Ekim 2012 Cumartesi günü yapılacak. Tesisin 5 dönümlük alan üzerine kurulduğunu ve günlük 8 bin 800 metreküp kapasiteye sahip olduğunu belirten Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, tesisin 15 yıllık projeksiyona sahip olduğunu kaydetti.

Başkan Özgenç, Türkiye'de ilk kez İller Bankası tarafından da onaylanan tesisin membran-biyoreaktör sistemle çalıştığını söyledi. Tesisin temelinin 25 Mayıs 2012'de atıldığını hatırlatan Başkan Özgenç, tüm vatandaşları açılışa davet etti.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Arıtma tesisi ve Başkan Özgenç

===

Afyon'a yatırım yağdı

AFYONKARAHİSAR Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından tarımsal hibelerle ilgili Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) düzenlenen toplantıda bilgi verildi. Kırsal Kalkınma Örgütlenme Şube Müdürlüğü'nden Metin Demir ve Ahmet Şevik, hibe projeleri hakkında sunum yaptı. ATSO Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan Metin Demir, 2 yıldır beri ekonomik yatırımlar konusunda çalıştıklarını kaydetti.

Kırsal Kalkınma ve Destekleme Programı'nın 2006 yılından bu yana uygulandığını anlatan Demir, "Bu kapsamda Afyon'da 52 projenin uygulandığını söyledi. Bu projelerin tamamı sonuçlandırıldı. 52 tesis ve işletme Afyon'a kazandırıldı. Küçük ve orta ölçekli yatırımcıların desteklenmesi, işyerlerinin Avrupa Birliği standardına uymasıdır. Bu projeler tamamen yerel kaynaklıdır" dedi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Bilgilendirme toplantısı

===

Kaymakam'dan kurban derisi uyarısı

GAZİPAŞA Kaymakamı Muhittin Pamuk, Kurban Bayramı'nda kurban derisini Türk Hava Kurumu'nun (THK) toplayacağını belirtti. Öğretmenevinde muhtarların katılımıyla düzenlendiği toplantıda konuşan Kaymakam Pamuk, yasa gereği Kurban Bayramı'nda deri toplama yetkisinin sadece THK'da olduğunu söyledi. Muhtarların bu konuda gerekli çalışmayı yapmasının isteyen Pamuk, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı'nda deri toplama görevinin yasa ile THK'ya verildiğini söyledi.

Toplanan derilerden elde edilen gelirin yüzde 50'sinin Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı aracılığı ile Gazipaşa halkına geri döneceğinin unutulmamasını isteyen Kaymakam Pamuk, "THK dışında yasa dışı yollarla deri toplayanlar suç işlemiş sayılacaktır. Köylerde derileri muhtarlar toplayacak. THK yetkililerine makbuz karşılığı teslim edecek. Her muhtarımızın bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Vatandaşlarımız da derileri THK görevlilerine makbuz karşılığında teslim etsin" diye konuştu.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Kaymakam Pamuk, kurban derisi

===

Termal huzurevi yılan hikayesine döndü

SANDIKLI'da Hüdai Kaplıcası girişinde yapımına 1195 yılında başlanan Termal Huzurevi inşaatı, halen bitirilemedi. Hüdai Kaplıcası girişine dönemin DYP'li Belediye Başkanı Murat Akşit'in tarafından karar verilen Termal Huzurevi inşaatı, tam 17 yıldır devam ediyor. DYP'li Belediye Başkanı Murat Akşit'ten sonra MHP'li Belediye Başkanı Mustafa Baştuğ zamanında da yapılmayan huzurevi, AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Özpınar döneminde Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na devredildi.

Bir türlü tamamlanamayan huzurevi ilin İl Genel Meclisi tarafından inşaatın tamamlanması için 150 bin lira ödenek ayrıldı. 8 bin 600 metre karesi kapalı olmak üzere 11 bin 400 metre karelik bir alan üzerine inşa edilen termal huzurevinin toplam 4 milyon 400 bin liraya mal olması bekleniyor. 84 kişi kapasiteli termal huzurevinde uzman hekimler, sağlık üniteleri ve kaplıca olanağı olacak. Birçok ildeki huzurevlerindeki yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlar dönüşümlü olarak buradan hizmet alacak.

İsmail AKAR/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Huzurevinden

===

'Güvenlik hizmetinde standardın üstündeyiz'

ISPARTA Valisi Memduh Oğuz, son emniyet müdürleri kararnamesi ile Isparta Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Or'u makamında ziyaret ederek başarılar diledi. İl Emniyet Müdürlüğü'nde tören mangasıyla karşılanan Vali Memduh Oğuz, Emniyet Müdürlüğü Şeref Defteri'ni imzaladı. Emniyet Müdürü Mehmet Or ile bir süre sohbet eden Vali Oğuz, Or'a hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Vali Oğuz, Isparta'nın emniyet ve asayiş yönünden çok huzurlu bir kent olduğunu anlattı.

Isparta'nın güvenli bir kent olmasında tüm kolluk kuvvetlerinin üstün başarılarının bulunduğunu belirten Vali Oğuz, "Şimdi aynı anlayışla yeni emniyet müdürümüz kendisinden önce görev yapan arkadaşların çizgisini daha da yükseltmek üzere, varsa ufak tefek aksaklıkları onları da tamamen gidermek üzere görev almış bulunuyor. Görev arkadaşlarımızı İngiliz, Alman be Amerikan polisine ders vermiş kimselerdir. Yeni müdürümüz de bu niteliktedir" dedi.

ÇITAYI YÜKSELTECEĞİZ

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, Vali Memduh Oğuz'un önderliğinde yürütülen projeleri daha da ileriye götürmek için ekibiyle birlikte çalışacaklarını belirtti. Bu zamana kadar Vali Oğuz'un önderliğinde Isparta'da asayiş ve emniyetin sağlanması konusunda ve sosyal projelerde Türkiye ortalamasının üzerine çıkıldığını anlatan Or, "İnşallah bizde bu çıtayı daha da yükseltmeyi düşünüyoruz. Isparta'ya atanmış olmaktan son derece mutluyuz, bizde elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Ziyaretten fotolar

===

Servis şoförlerine taşımalı eğitimi

BURDUR'un Karamanlı İlçesi'nde taşımalı eğitim kapsamında öğrenci taşıma ihalesini alan servis şoförlerine eğitim semineri verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği tarafından Nimet Güvener İlkokulu'nda verilen seminerde, şoförlere taşımacılık kuralları ve servisler alınması gereken güvenlik önlemleri hakkında bilgi verildi.

Taşımalı eğitimle öğrenim gören öğrencilerin sağlığı için servis şoförlerinin daha fazla dikkatli olması gerektiğine işaret eden İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Tıraş, "Öğrencilerimiz her şeyden önemli. Öğrencileri okula getirirken mutlaka velilerinden teslim alın ve okula teslim ederken de mutlaka görevli öğretmene teslim edin. Bu konularda yüksek hassasiyet göstermenizi rica ediyoruz" dedi.

Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği'ne göre açıklanan kurallara uymayanların idari para cezası ile cezalandırılacağını anlatan Trafik Başpolis Memuru Sururi Olgun ise servis şoförlerine, araçlarda bulunan 'Okul Taşıtı' ve 'Dur' levhaları, araçların imal, tadil ve montajları, araç kapıları, uyarıcı ve ikaz lambaları, araçların pencere, cam ve iç düzenlemeleri konularında eğitim verdi.

Hakan KAZAN/KARAMANLI, (DHA)

Foto: Seminerden

===

MHP turizmdeki eksikleri çıkardı

MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın, Isparta'nın turizm konusundaki sıkıntıları bulunduğunu, iktidar partisi milletvekillerinin, bu sıkıntıların giderilmesi için gerekli bütçeyi yaratmaları gerektiğini söyledi. İsa Yalçın, düzenlediği basın toplantısında, inanç turizmi kapsamında her yıl yaklaşık 500 bin kişinin ziyaret ettiği Barla'da, ziyaretçilerin temel ihtiyaçlarını giderebilecek tesisler bulunmadığından yakındı.

Eğirdir Gölü havzası için uygulamaya konulan 'Mutlak Koruma Alanı' ve 'Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği'nin ileride bölgedeki turizm yatırımlarına engel olacağını savunan Yalçın, yönetmeliklerde ihtiyaç duyulan değişikliklerin yapılmasını istedi. Davraz Kayak Merkezi'nin kış sezonunda kayak sporları ve uluslararası kamp merkezi olma yolunda hızla ilerlerken, yanlış uygulanan projeler sebebiyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını iddia etti.

Milas ve Gölcük Milli Parkı'nın da bakımsızlıktan ve ilgisizlikten mikrop ve hastalık yuvası haline geldiğine değinen Yalçın, bu bölgenin Abant'tan daha önemli bir turizm merkezi haline gelebilecekken, ilgisizlikten, içler acısı bir duruma geldiğini iddia etti. Yalçın, Yazılı Kanyon ve Kovada Gölü Milli Parkı ile Yenişarbademli Pınargözü'nün de bakımsızlıktan kullanılamaz halde olduğuna dikkati çekti.

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)

Foto: MHP İl Başkanı İsa Yalçın - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Isparta Fethiye Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title