Haberler

Fenerbahçe Dünya Zirveleri'nde Projesi

"Fenerbahçe Dünya Zirveleri'nde" Projesi'nin Son Ayağı Olan 'Everest Tırmanışı' 1 Nisan'da Başlayacak.

"Fenerbahçe Dünya Zirveleri'nde" Projesi'nin son ayağı olan 'Everest Tırmanışı' 1 Nisan'da başlayacak.

Profesyonel dağcılar Mustafa Kalaycı ve Tunç Fındık, Nepal'in başkenti Katmandu'ya ulaştılar. Tunç Fındık ve Mustafa Kalaycı, uydu telefona aracılığıyla FB TV'ye yaptıkları açıklamada, tırmanışın başlangıç noktası olan Katmandu'dan tırmanışın başlangıç noktasına hareket edeceklerini ve 1 Nisan itibariyle Everest'e tırmanışın başlayacağını kaydettiler. Fenerbahçe camiasına selam gönderen ve A Milli Futbol Takımı'na da başarılar dileyen dağcılar, tırmanışı gerçekleştirmek için heyecan duyduklarını ve 8 bin 500 metre yüksekliğe yaklaşık 3 ay sürecek tırmanışı başarıyla tamamlayarak Türkiye'ye dönmeyi hedeflediklerini belirtti.

Fenerbahçe Kulübü'nün 100. yılı etkinlikleri çerçevesindeki "Fenerbahçe Dünya Zirveleri'nde" projesi kapsamında Tunç Fındık ve Mustafa Kalaycı, Türkiye'de Ağrı Dağı, Arjantin'de Aconcagua, Tacikistan'da Somoni, Fransa'da Mont Blanc ve Tanzanya'da Klimanjaro zirvelerine tırmanmış, Fenerbahçe ve Türk bayraklarını zirvede dalgalandırmışlardı.

(İY-İY-ÖK-MEF-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title