Haberler

Federer 7'nci Kez Wımbledon Şampiyonu Oldu

Wimbledon'da 2012'in tek erkekler şampiyonu İsviçreli Roger Federer oldu.

Wimbledon'da 2012'in tek erkekler şampiyonu İsviçreli Roger Federer oldu. İsviçreli raket, Britanya'nın tek umudu 4 numaralı seri başı Andy Murray'ye karşı 3-1'lik üstünlük sağlayarak rakibini yendi. Roger Federer 7. kez Wimbledon Şampiyonu olarak ABD'li tenisçi Pete Sampras ile bu turnuvadaki şampiyonluk sayılarını eşitleyerek tarihe geçti.

30 yaşındaki İsviçreli Roger Federer, 7. kez Wimbledon kupasını kaldırdı. İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wimbledon Tenis Kulübü kortlarında bu yıl 126'ncısı yapılan turnuvada 6 kez Wimbledon şampiyonu Roger Federer, ilk kez final oynayan Britanyalı Andy Murray'i, 4-6, 7-5, 6-3 ve 6-4'lük setler sonunda yenerek Wimbledon şampiyonu oldu.

Yarı finalde Novak Djokovic'i yenerek finale çıkan Roger Federer, başa baş mücadele verdiği karşılaşmada Andy Murray'ı yenerek büyük bir başarıya imza attı.

3 saat 24 dakika süren karşılaşmada Federer 12 ace attı. Rakibinin 25 basit, 1 çift hatasına karşılık İsviçreli tenisçi 38 basit, 3 çift hatayla maçı tamamladı.

İsviçreli Roger Federer, bu galibiyetle kariyerinin 17. Grand Slam, 7. de Wimbledon şampiyonluğunu elde etti.

YAĞMUR NEDENİYLE ARA VERİLDİ

Karşılaşmanın 3. setinde yağmur nedeniyle yaklaşık yarım saat ara verildi. Çatının kapatılmasının ardından oyuna devam edildi.

BRİTANYALI TENİSSEVERLER BÜYÜK HÜZÜN YAŞADI

Kendi evlerinde düzenlenen Wimbledon'da tam 76 yıldır bir şampiyon çıkaramayan Britanyalılar, 15 bin kapasiteli merkez kortu ve dev ekranın bulunduğu 5 bin kişilik Henman Hill olarak bilinen tepeciği doldurdu. Federer'in şampiyonluğuyla Britanyalılar bu sevinci yaşamadılar. Karşılaşma sonunda gözyaşlarını tutamayan Murray, kendini izleyen taraftarlarını da gözyaşlarına boğdu. En son 1936 yılında Britanyalı Fred Perry'den sonra hiçbir Britanyalı şampiyonluğu göremedi.

Andy Murray ve Roger Federer bugüne kadar 15 kez karşı karşıya geldi. Oynanan karşılamalardan 8'ini Britanyanlı raket Murray kazanmıştı.

5 MİLYON 770 BİN STERLİN DAĞITILDI

Şampiyonluğa ulaşan İsviçreli Roger Federer, 1.150 milyon sterlin para ödülünün de sahibi oldu. İkinciliği elde eden Britanyalı Andy Murray ise 575 bin sterlin aldı. 2012 Wimbledon Turnuvası'nda tek erkeklerde toplamda 5 milyon 770 bin sterlin ödül dağıtıldı. Rakamlarda geçen yıla oranla yüzde 10.3 artış yapıldı. Ayrıca şampiyon 2 bin, ikinci ise bin ikiyüz ATP puanıyla ödüllendirildi.

FEDERER DÜNYA'NIN 1 NUMARASI OLDU

Turnuva sonunda rakerçilerin dünya sıralamasındaki yerlerinde de değişiklik oldu. Roger Federer, bugünkü sonuçlara göre dünyanın bir numarası oldu.

"SAMPRAS KAHRAMANIMDIR"

Karşılaşma sonunda bundan daha fazla mutlu olmasının mümkün olmadığını ifade eden Federer, Wimbledon'ı en fazla kazanan ABD'li tenisçi Pete Sampras ile bu turnuvadaki şampiyonluk sayılarını eşitlediğinin hatırlatılması üzerine, Sampras'ın kendisinin kahramanı olduğunu bu kupayı 7. kez almaya olan inancını hiç yitirmediğini söyledi.

Andy Murray basın toplantısında yaptığı açıklamada ise taraftarların desteğinin inanılmaz olduğunu ifade ederek, oynadığı oyundan memnun olduğunu ama karşılaşmanın çok zorlu geçtiğini söyledi. Çatının kapatılmasıyla Federer'in daha iyi servis attığını ifade eden Murray, "Çatı kapatıldıktan sonra Federer daha iyi oynamaya başladı" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Roger Federer Andy Murray Britanya Spor Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title