Haberler

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Brainard'dan Faiz Açıklaması

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard, "Beklenmeyen gelişmeler yaşanmazsa faiz oranındaki kademeli artışların gelecek bir iki yıl boyunca sürmesi, tam istihdamı korumak ve enflasyonu hedefe yakın tutmak için muhtemelen uygun olacaktır.

ABD Merkez Bankası ( Fed ) Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard, "Beklenmeyen gelişmeler yaşanmazsa faiz oranındaki kademeli artışların gelecek bir iki yıl boyunca sürmesi, tam istihdamı korumak ve enflasyonu hedefe yakın tutmak için muhtemelen uygun olacaktır." dedi.

Brainard, Detroit kentinde yaptığı konuşmada, ülke ekonomisine ve para politikasına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Amerikan ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 4,2 büyüdüğünü anımsatan Brainard, "İleriye baktığımızda büyümenin muhtemelen güçlü kalacağını görüyoruz. Güven seviyesi yüksek, iç talep ivmesi güçlü ve yakın zamandaki mali genişlemenin ekonomiye etkisi en azından gelecek yıl boyunca sürecek." ifadesini kullandı.

Brainard, iş gücü piyasasındaki güçlenmeyi ve ücretlerdeki artışın son 9 yılın en yüksek seviyesine yükselmesini "cesaret verici" olarak tanımladı.

Enflasyonun da Fed'in hedefleri doğrultusunda yüzde 2'ye yükseldiğine işaret eden Brainard, "Beklenmeyen gelişmeler yaşanmazsa faiz oranındaki kademeli artışların gelecek bir iki yıl boyunca sürmesi, tam istihdamı korumak ve enflasyonu hedefe yakın tutmak için muhtemelen uygun olacaktır." dedi.

Fed'in Yönetim Kurulu Üyesi Brainard, ayrıca, ekonomiyi potansiyel büyüme kapasitesinde tutacak kısa vadeli nötr faiz oranının, mali genişleme politikalarının etkisi nedeniyle uzun vadeli nötr faiz oranının üzerine çıkmasının makul olacağını sözlerine ekledi.

Brainard, Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) kalıcı oy hakkına sahip üyeler arasında yer alıyor.

Bu yılın geri kalanındaki üç FOMC toplantısı 25-26 Eylül, 7-8 Kasım ve 18-19 Aralık tarihlerinde yapılacak.

Piyasaların, eylül toplantısında faiz artırılmasına verdiği olasılık 12 Eylül itibarıyla yüzde 98,6 seviyesinde seyrediyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Fed Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title