Haberler

Feci Kazada Hayatını Kaybeden Çocukların Ailelerinden "Adalet" Çağrısı

Sancaktepe’de yaşanan minibüs kazasında hayatını kaybeden Efe Yağız Tepe ve Elif Dursun’un aileleri, minibüsü kullanan 13 yaşındaki çocuğun babasının serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Sancaktepe'de yaşanan minibüs kazasında hayatını kaybeden Efe Yağız Tepe ve Elif Dursun'un aileleri, minibüsü kullanan 13 yaşındaki çocuğun babasının serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Sancaktepe'de sokak arasında aşırı hız yapan minibüs, önüne bir çocuğu da katarak eve dalmıştı. Olayda minibüsün çarptığı 9 yaşındaki Efe Yağız Tepe ve 4 yaşındaki Elif Dursun hayatını kaybetmişti. Kazayla ilgili soruşturmada minibüsü kullanan 13 yaşındaki R.A'nın babası İ.A. serbest bırakıldı.

İ.A'nın serbest bırakılmasının ardından Efe Yağız Tepe ve Elif Dursun'un aileleri Beşiktaş Vodafone Park Stadyumu önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Efe Yağız Tepe'nin Beşiktaş taraftarı olması nedeniyle stadyum önünde toplanan acılı ailelere Beşiktaş taraftar dernekleri de destek verdi. Aileler adına basın açıklaması yapan Efe Yağız'ın halası Selda Çinkılıç, yaşanan feci olayda tek suçlunun 13 yaşındaki R.A. olmadığını dile getirerek şunları söyledi:

"13 yaşındaki bu çocuk kazanın olduğu gün polisler tarafından yakalanıp tutuklandı. Şimdi cezaevinde yaptığı trafik terörünün cezasını çekiyor. Mahkeme sonucunda belli bir ceza alacağı ortada. Ama suçun asıl büyük sahibi baba nerede? Çocuğuna araba kullanmayı büyük bir itina ile öğreten baba nerede? Suçu tamamen evladına yıkan ve arkasına sığınan baba nerede? Defalarca evladına araba verdiği tanıklarca ispatlanmış olmasına rağmen neden hala dışarıda ve aramızda. Tanıkların verdiği ifadeler ortadadır. Bu ifadelere rağmen babanın dışarıda özgürce dolaşması vicdanları rahatsız etmektedir. Buradan yüce Türk adaletine sesleniyorum. Acılı ailelerin acılarına merhem olun. Sorumsuz bir babanın cezasını sadece 13 yaşındaki bir çocuk çekemez. Ölen canlarımız Efe Yağız ve Elif'in bu vahim olayda tek bir kusuru yoktur. Elif odasında beşiğinin içinde, Efe Yağız pencerede Elif ile sohbet ederken can vermiştir."

Selda Çinkılıç, mahkemede verilecek kararın tüm sorumsuz ebeveynlere emsal niteliğinde olması gerektiğini sözlerine ekledi.

"Öldürmeye kastetmiş"

Basın açıklamasına Elif Dursun'un annesi Nazmiye Dursun ve Efe Yağız Tepe'nin dedesi Alican Tepe de katıldı. Basın açıklaması boyunca gözyaşlarına hakim olamayan Elif'in annesi de tepkisini dile getirdi. Olayın basit bir kaza olmadığını ifade eden anne Nazmiye Dursun, "Elif içerideydi, Efe de dışarıdaydı. Hep camın oradaydı çocuklar. Öldürmeye kastetmiş" dedi.

Efe'nin dedesi de İ.A'nın cezasını çekmesi gerektiğini belirtti. Basın açıklamasının ardından Efe Yağız ve Elif için "adalet" sloganları atılarak, Beşiktaş Vodafone Park önündeki kartal heykeline karanfil bırakıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sancaktepe Beşiktaş Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title