Haberler

Fadıloğlu'ndan İmar Barışı Çağrısı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, imar barışından yararlanmak isteyen vatandaşlara çağrı yaptı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, imar barışından yararlanmak isteyen vatandaşlara çağrı yaptı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Göllüce ile Güzelyurt mahallelerini ziyaret eden Fadıloğlu, vatandaşlara imar barışı hakkında bilgiler verdi. Vatandaşların en kısa sürede imar barışından faydalanması gerektiği uyarısı yapan Fadıloğlu, imar barışı konusunda sorulan soruları da yanıtladı.

Tapusuz yaklaşık 13 milyon konutu ilgilendiren imar barışıyla ilgili düzenlemenin geçen günlerde Meclis'ten geçerek yasalaştığını hatırlatan Fadıloğlu, başvuruların 31 Ekim'de sona ereceğini anımsattı.

Başvuruların bir an önce yapılması uyarısı yapan Fadıloğlu, şunları kaydetti:

"Müracaatlar, e-devlet üzerinden veya bakanlığın yetkilendirdiği kuruluşlara yapılabiliyor. Başvurularınızı e-devletten takip edebilirsiniz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlükleri hem başvuruları kabul ediyor, hem de bilgi ve destekte bulunuyor. Yapı kayıt belgesi başvuru bedeli, arsa emlak değeri ile yapı yaklaşık maliyeti toplamı üzerinden konutlarda yüzde 3, ticari kullanımlarda ise yüzde 5 olarak tahsil edilecek. Yapı kayıt belgesinden elde edilen gelir, deprem ve afete hazırlık çalışmalarında ve kentsel dönüşümde kullanılacak. İmar barışı, 31 Aralık 2017'den önce yapılmış yapıları kapsar. Yapı kayıt belgesi alan yapılara su, elektrik ve doğalgaz bağlatılabilecek. Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra isteyen malikler, tapuya müracaat ederek ve yapı kayıt belgesi için ödenen bedel kadar ilave ödeme yaparak, cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis edebilecek. Başvuru yapıldığı takdirde yapı kayıt belgesi bedelinin 31 Aralık 2018'e kadar yatırılması gerekiyor."

Kaynak: AA / Güncel

Şehitkamil Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
title