Haberler

Evlat nöbetindeki anne 916 gündür yüzde 40 işitme engelli kızının yolunu gözlüyor

Güncelleme:

Evlat nöbetindeki anne 916 gündür yüzde 40 işitme engelli kızının yolunu gözlüyor Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 916. gününde de devam ediyor.

Evlat nöbetindeki anne 916 gündür yüzde 40 işitme engelli kızının yolunu gözlüyor

DİYARBAKIR - Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 916. gününde de devam ediyor.

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'da farklı kentlerden Diyarbakır'a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi 916. gününde de sürüyor. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 2013'te dağa kaçırılan kızı Zübeyde Koç için eyleme devam eden anne Esmer Koç, evladının yaşayıp yaşamadığını bilmediğini belirterek, kızını almadan eylemden vazgeçmeyeceğini söyledi.

"40 yıldır fakir ve fukaranın çocuklarını dağa götürüyorlar"

2013'te HDP ve PKK mensuplarının kızını dağa götürdüğünü aktaran anne Koç, "Benim kızımı park bahanesi ile çarşıya götürüp. orada kendi arabalarına atıp götürmüşler, daha sonra PKK'ya teslim etmişler. Benim kızım 15 yaşında iken götürdüler. Yüzde 40 işitme engellidir, kulağından ameliyatlıydı, daha dikişi çıkmadan götürdüler. Ben de 3 yıldır HDP'nin kapısındayım, kızımı istiyorum. Benim kızım silah tutacak bir kız değil. 9 yıldır ben ölü gibiyim, evimde her gün taziye var. 40 yıldır fakir ve fukaranın çocuklarını dağa götürüyorlar. Ne kazandı HDP ve PKK, yeter artık çocuklarımızı versinler. Kızım eğer beni duyuyorsan gel, her yerde asker ve polislerimiz var, devletine teslim ol. Ne ceza var ne de işkence. Sizi orada korkutuyorlar, yalan söylüyorlar. Diyarbakır'da seni bekliyorum ve seni almadan gitmeyeceğim" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır PKK Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title