Haberler

Eskişehir'de İlaç Toplama Kampanyası

Eskişehir'de 2 Ay Önce Başlatılan İlaç Toplama Kampanyasında 500 Bin YTL Değerinde, 16 Bin Kutu İlaç Toplandı.

Eskişehir'de 2 ay önce başlatılan ilaç toplama kampanyasında 500 bin YTL değerinde, 16 bin kutu ilaç toplandı.

Kampanyanın sona erdiğini açıklayan İl Sağlık Müdürü Hüseyin Fidan, toplanan 16 bin kutu ilacın kulanılamayacak durumda olan 5 bin 500 kutusunu imha ettiklerini, diğerlerinin ise kullanım amaçlarına göre gruplanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını söyledi. Fidan, yürütülen kampanyadaki amacın, toplanan ilaçları öncelikle ilacını alamayacak durumdaki kişilere dağıtmak olduğunu belirterek, "Maksadımız, toplanan ilaçları, muhtaç ailelere yardım projesi (MUYAP) çerçevesinde dağıtmak, diğer yandan ilimizdeki mültecilere ve tüm ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ilaç temini konusunda yardımcı olmaktır" dedi.

Bir yılda ilaç için 12 milyon YTL harcandığına dikkat çeken Fidan, "Harcanan bu parayla ihtiyacı olan yerlere hastane yapılır. Şu an toplanan ilaçlar 500 bin YTL değerinde. Tabii, sadece maddi bir durum olarak bakmadık bu kampanyaya, ilaç alamayanlara el uzatalım istedik. Kampanyamız burada bitmedi. Kullanılmayan ilaçlarınızı her zaman bize getirerek, ilaç alamayan ailelere yardım eli uzatabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Eskişehir Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan ise, ilaç kutularına gerekenden fazla konulan ilaçların israfa yol açtığını ifade ederek, "Tablet sayılarını düşüremediğimize göre, bu tür kampanyalara destek olarak israfı önleyebiliriz" diye konuştu.

(EC-HÖ-MŞ) 18.04.2008 16:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title