Haberler

Eskişehir'de "Her Köye Bir Orman" Projesi

Eskişehir'de, Orman Genel Müdürlüğü'nün Başlattığı "Her Köye Bir Orman" Projesi Çerçevesinde Oluşturulan İlk Ağaçlandırma Sahasına Fidan Dikildi.

Eskişehir'de, Orman Genel Müdürlüğü'nün başlattığı "Her Köye Bir Orman" projesi çerçevesinde oluşturulan ilk ağaçlandırma sahasına fidan dikildi.

Mahmudiye İlçesi içinde bulunan 100 dekarlık alan, toprak işlemesi yapılarak fidan dikimine hazır hale getirildi. Mahmudiye ağaçlandırma sahasına ilk fidanları, Mahmudiye Kaymakamı Şahin Arsal, Belediye Başkanı Sabri Avcil, Eskişehir Orman Bölge Müdürü Sıtkı Küçüköz, diğer yetkililer ve vatandaşlar birlikte dikti.

Kaymakam Arsal, kurumların iş birliği ile çok güzel bir orman oluşturduklarını belirterek, "Bu alanın adını, Kerkük Hatıra Ormanı koyacağız. Daha sonra da ilçemizde oldukça fazla olan vakıf ve mera arazilerini bir protokol ile ağaçlandıracağız" dedi.

Belediye Başkanı Avcil ise, bahse konu alanın 1950'li yıllarda kaplı olduğu akasya ağaçlarının hepsinin kesildiğini ifade ederek, "Şimdi tekrar ağaçlandırıyoruz. Buraya sulama sistemi de kuracağız. İlçemiz ova olduğundan ormanlık alanı yok ve ağaca büyük bir özlem var. İlçe merkezimizin dışında 5 köyümüze de köy ormanı kurulacak" diye konuştu.

Sahaya sedir ve karaçam türlerinden oluşan toplam 15 bin fidan dikileceği bildirildi.

(OÖ)

18.03.2007 16:05 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title