Haberler

Erzurum'da Kapatılan Genelevin Yeri Mesire Alanı Olacak

Güncelleme:

Erzurum'un Boğaz mevkiindeki genelev, Zührevi Hastalıklar Fuhuşla Mücadele Komisyonunun aldığı kararla kapatıldı.

Erzurum'un Boğaz mevkiindeki genelev, Zührevi Hastalıklar Fuhuşla Mücadele Komisyonu'nun aldığı kararla kapatıldı. Büyükşehir Belediyesi, iş makineleri ile evleri yıkmaya başlarken, bölge mesire alanı olarak hizmete açılacak.

Erzurum'un yaklaşık 90 yıllık genelevi 28 yıl önce belediye tarafından şehir merkezinden çıkarılarak kentin dışına kuruldu. Evlere hijyen kurallarına uyulmadığı için iki kez 15'er günlük kapatma cezası verildi. Geçen 10 Ocak tarihinde toplanan komisyon, genelevlerin çalışma usul ve esaslarını düzenleyen 'Genel Kadınlar ve Genelevlerin Tabi Olacakları Hükümler ve Fuhuş Yüzünden Bulaşan Zührevi Hastalıklarla Mücadele' tüzüğünün genelevlerin resmi daire, ibadet, eğitim yerleri, spor sahaları ve genel toplanma, eğlence ve bayram yeri yakınında olamayacağı belirterek, Erzurum genelevinin bu özelliğini yıllar içinde kaybettiği hükmüne vardı. Genelevde çalışan kadınlar başka şehirlere giderken, boş kalan 8 ev Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından iş makineleri ile yıkıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler, şehrin tarihi mesire yerlerinden olan Boğaz Mevkii'ne taşınan genelevin kapatılmasının ardından buranın yeniden mesire alanı olacağını belirtti. Başkan Küçükler, "Bu durum ilgili tüzüğe zaten aykırıydı. Buradaki evlerin çoğu boşalmıştı. Çalışma koşulları uygun olmadığından ilgili birimlerin aldığı karar sonucu, kalan birkaç ev de boşaltılarak yıktırıldı. Bu bölge, eskiden olduğu gibi yeniden şehrin mesire alanlarından biri haline getirilecek. Boğaz Mevkii'nden akan su ile eskiden 40 değirmen çalışırdı. Biz, Boğaz Mevkii'ni, oradaki su potansiyelini de kullanarak ağaçlandıracak ve rekreasyon alanına çevirip vatandaşın hizmetine sunacağız" dedi. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Küçükler Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title