Haberler

Erzincan: Erzincan'da Lpg Piyasasında Çalışanlara Eğitim Şartı

Erzincan Makine Mühendisleri Odası (Mmo) Başkanı Hüseyin İlter, Sıvılaştırılmış Likit Petrol Gazı (Lpg) Piyasasında Çalışan Personelin Eğitiminin Büyük Önem Taşıdığını Belirterek, Oda Olarak Konuyla İlgili Çalışmalara Başladıklarını Söyledi.

Erzincan Makine Mühendisleri Odası (MMO) Başkanı Hüseyin İlter, sıvılaştırılmış likit petrol gazı (LPG) piyasasında çalışan personelin eğitiminin büyük önem taşıdığını belirterek, oda olarak konuyla ilgili çalışmalara başladıklarını söyledi.

Ülkede kullanımı hızla yaygınlaşan sıvılaştırılmış petrol gazlarının tüketiciye ekonomik, kaliteli ve güvenli bir şekilde ulaşması ve sektördeki faaliyetlerin bu kapsamda düzenlenmesi, yönlendirilmesi, gözetimi ve denetimi amacıyla çıkarılan 5307 sayılı kanunun bazı zorunluluklar getirdiğini kaydeden MMO Başkanı Hüseyin İlter, "Kanunun 15'nci maddesi gereğince LPG piyasasında görev yapan sorumlu müdür, tanker şoförü, dolum personeli, tüp dolum personeli, tüp dolum personeli, tüp dağıtım araçlarının şoförleri ve tüm dağıtım personeli, test ve muayene elemanları, pompacılar ile tesisat projelendirme ve imalatında görev yapan diğer personelin, Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı ilgili meslek odası tarafından eğitilmesi zorunlu hale getirilmiştir." dedi.

TMMOB ile EPDK'nın konuyla ilgili bazı hazırlıklar yaptığını dile getiren Hüseyin İlter, "EPDK, LPG piyasasında görev alacak personele, hizmete yönelik olarak verilecek eğitimlerle piyasadaki teknolojik gelişmelerin takibi, hizmet kalitesinin artırılması, mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve davranışların kazandırılması, çevreye verilebilecek zararın ve ekonomik kayıpların önlenmesi, can ve mal güvenliğinin sağlanması hedefiyle 25 Mart 2006 tarihinde LPG Piyasası Eğitim Yönetmeliği'ni yayımladı. Yönetmelikle LPG piyasasında görev yapacak olan sorumlu müdürler ve diğer personelin eğitimi ve belgelendirilmesi zorunlu hale getirilmiş, eğitim konuları belirlenmiş ve eğitimlere ilişkin TMMOB ve buraya bağlı ilgili meslek odalarına görev verilmiştir." diye konuştu.

Yönetmelik gereğince, LPG piyasasında "Sorumlu Müdür" ve "Yetkili Personel" çalıştırma zorunluğu getirildiğini vurgulayan Hüseyin İlter, belge alma süresinin 31 Aralık 2006 tarihinde sona ereceğini ifade ederek, yeterli sayıda başvuru olması halinde Erzincan'da LPG istasyonlarında görevli personel için kurs verileceğini bildirdi.

(İS-DB-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title