Haberler

Ereğli'de, 4. Bekdik Türkmenleri Şenliği Yapıldı

Ereğli'ye bağlı Sazgeçit beldesinde, Ereğli Oğuz Dulkadiroğlu Bekdik Kültürünü Yaşatma Derneği tarafından, 4. Bekdik Türkmenleri Kültür Şenliği düzenlendi.

Ereğli'ye bağlı Sazgeçit beldesinde, Ereğli Oğuz Dulkadiroğlu Bekdik Kültürünü Yaşatma Derneği tarafından, 4. Bekdik Türkmenleri Kültür Şenliği düzenlendi.

Dernek Başkanı Dr. Ali Sayar, şenliğin açılış konuşmasında, "Bekdik" kültürünün yaşam tarzını, örf ve adetlerini yaşatmak istediklerini söyledi.

Ereğli genelinde 19 belde ve köyün "Bekdik" havalesinden olduğunu ifade eden Sayar, Türkiye'nin bir çok il ve ilçesinde Bekdik Türkmenleri'nin yaşadığını ve kültürlerine sahip çıktığını belirtti.

AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu ise Bekdik şenliğinin kültürel derinliğinin, diğer şenliklerden farklı olduğunu vurguladı.

Zorlu, Ereğli'deki yörecilik kavramının ayrımcılık değil, birliktelik içerisinde olması gerektiğini de açıkladı.

Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı da Türk topluluğunun, örf ve adetleri ile dünyanın en zengin topluluğu olduğunu dile getirdi.

Bu değerlerin, yaşatılması ve gelecek nesillere taşınmasının son derece önemli olduğunu ifade eden Bağcı, "Bu doğrultuda gösterilen dayanışma büyük önem arz etmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından şenliğe katkıda bulunanlara plaket verildi.

Şenlikte, Kamer Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özer Sevencan "Bekdik Ağası" seçildi.

Yoğun bir katılımın olduğu şenliğe, Ereğli Belediye Başkan Vekili Hayrettin Başer, Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakçı, belde belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

- KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title