Haberler

Erdoğan: 'Yolumuza Devam Ederiz'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kopenhag Siyasi Kriterleri Konusunda Bütün Kriterlerin Aşıldığını Belirterek, 'Türkiye Bunları Gerçekleştirmiştir. Bütün Bunlara Rağmen Kopenhag Siyasi Kriterleri Gerekçe Gösterilir, Önümüz Tıkanırsa Adını 'Ankara Siyasi Kriterleri' Koyar Yolumuza Devam Ederiz' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kopenhag Siyasi Kriterleri konusunda bütün kriterlerin aşıldığını belirterek, ''Türkiye bunları gerçekleştirmiştir. Bütün bunlara rağmen Kopenhag Siyasi Kriterleri gerekçe gösterilir, önümüz tıkanırsa adını 'Ankara Siyasi Kriterleri' koyar yolumuza devam ederiz'' dedi.

Erdoğan ve Ukrayna Başbakanı Victor Yanukoviç, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından soruları yanıtladılar.

Erdoğan, ''Maastricht Kriterleri ekonomik kriterlerdir. Bununla ilgili olarak da bu gerekçe gösterilerek önümüz tıkanırsa, buna da 'İstanbul Ekonomik Kriterleri' der yolumuza devam ederiz. Stratejimiz bu'' diye konuştu.

Erdoğan, ''AB, Türkiye'nin üyelik görüşmelerini durdurdu. Bu üyelik Türkiye için stratejik bir hedef mi? Adımlarını atmaya devam edecek mi?'' sorusunu şöyle yanıtladı:

''Bir yanlış anlaşılma olabilir. Türkiye'nin AB müzakerelerinde, müzakerelerin durdurulması söz konusu değil. Burada, yavaşlatılması söz konusu. Bu da 8 faslın açılıp kapanması, şu anda görünmüyor. Ama bu fasılların dışındaki diğer fasıllarla alakalı olarak şu an açılması mümkün. Bizler bu süreç içinde çalışmalarımızı aynen devam ettireceğiz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title