Haberler

Erdoğan'dan Sert Tepki : Talabani'nin Açıklaması Çirkindir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, İran ve Suriye'yi, Irak'ın İçişlerine Müdahale Etmekle Suçlayarak, "Bundan Vazgeçmezlerse, Irak da Bu Ülkelerdeki Muhalifleri Destekler" Yönünde Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin Açıklaması ile İlgili Soruya, "Türkiye Bugüne Kadar Irak'la İlgili Süreçt...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, İran ve Suriye`yi, Irak`ın içişlerine müdahale etmekle suçlayarak, ¨Bundan vazgeçmezlerse, Irak da bu ülkelerdeki muhalifleri destekler¨ yönünde Irak Devlet Başkanı Celal Talabani`nin açıklaması ile ilgili soruya, ¨Türkiye bugüne kadar Irak`la ilgili süreçte bildiğiniz gibi Irak`ın toprak bütünlüğünden yana olduğunu herzaman ifade etmiş. Bunun yanında Irak`ın tüm etnik unsurların, tüm mezhebi unsurların, dinsel unsurların birbirlerinin üzerinde egemenlik kurma çalışmaları olmaması gerektiğini savunmuş, hatta bunun anayasa ile teminat altına alınmasını savunmuş bir ülkeyiz. Irak`ın yeraltı, yerüstü zenginliklerini bütün Irak halkına ait olması gerektiğini söylemiş bir ülkeyiz.

Kerkük`ün kesinlikle özel bir statü ile yönetilmesi gerektiğini söylemiş bir ülkeyiz. Bu bizim komşu olarak Irak`ın özellikle Kuzey Irak`taki halkla akrabalık bağlarının çok geniş olduğu bir ülkeyiz. Tabiki Türkiye olarak söyleyecek sözlerimiz var. Şuanda yapılmış olan bu açıklamayı önü arkası düşünülmeden yapılmış bir açıklama olarak görüyorum ve bunu herşeyden önce Talabani`nin bulunduğu makamla asla uygun görmüyorum. Çünkü hiçbir ülkenin Türkiye`nin içişleriyle ilgili olarak yapmayı düşündüğü yada attığı bir adım söz konusu değildir. Kaldı ki şu ana kadar Irak`a Amerika`dan sonra sadeca lojistik olarak ençok kurban olarak evlat vermiş ülkeyiz. Bu denli olaylara samimi ve olumlu yaklaşan bir ülke için sayın Talabani`nin açıklaması çirkindir. Bunu hiç doğru bulmuyorum. Herhalde bunu sürçi lisan olarak etmiştir. Düzeltecektir diye düşünüyorum ve komşularına yönelik bu tavır; Irak`ın geleceğine yönelik olarak da kulanılmış, iyi düşünülmüş ifadeler değildir. Çünkü biz bir gün, bir ay, on sene birarada olduğumuz ülkeler değiliz. Nasıl ki asırlarca bir arada olduk bundan sonra da asırlarca bir arada yaşacağız. Dolayısıyla konuşulacak laflar çok önemli. Biz terör örgütüne yönelik olarak Irak hükümetine taleplerimizi bildirdik. Yerine getirilmesini istediğimiz 4 madde vardı ve bunları bildirdik. Öyle zannediyorum ki Irak Parlemontusu bu dört maddeyi tartışıp karara bağlayacaktır. Orada iyi niyet görüntülerini seziyoruz ve bunu da bekliyoruz. Çok hafif yaptırımı olmayan ifadeleri doğru bulmayı hiç doğru bulmuyoruz. Biz kesinlikle yaptırım bekliyoruz¨ şeklinde yanıt verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title