Haberler

Erdoğan'dan Kadınlar Günü Mesajı : Kadına Karşı Ayrımcılık, Irkçılıktan Daha İlkel Bir Durum

Başbakan Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajında, Kadına Karşı Cinsiyet Ayrımcılığının Irkçılıktan Daha İlkel Bir Durum Olduğunu Söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında, kadına karşı cinsiyet ayrımcılığının ırkçılıktan daha ilkel bir durum olduğunu belirterek, "Türkiye'de kadına karşı ayrımcılığın, şiddetin, cinsel istismarın, eğitim sorunlarının sona erdirilmesi için sadece yasal düzenlemeler ve hükümet uygulamaları yeterli olmamaktadır. Bunun için zihniyet değişimine de ihtiyaç olduğu açıktır" dedi.

Başbakan Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kadınların yaşamaya devam ettiği ayrımcılık, şiddet ve istismar gibi sorunlar olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, kadına karşı cinsiyet ayrımcılığı yapmanın ırkçılıktan daha ilkel bir durum olduğunu söyledi. Çağdaş, modern bir demokrasi olmanın en önemli şartlarından birisinin bu sorunun aşılması olduğunu ifade eden Başbakan şunları söyledi:

"Bardağın dolu tarafına bakıldığında kadın hakları alanında Türkiye'nin çok önemli mesafeler aldığı da görülecektir. Esasen, Atatürk'ün çağdaşlaşma anlayışında kadınlarımızın şekli değil, erkeklerle birlikte ve eşit şartlarda sosyal, ekonomik ve siyasi hayatta oynayacakları roller, kalkınma ve modernleşmemize yapacakları katkılar önemli bir yer tutmuştur. İşte bu anlayışın sonucu olarak Türkiye, kadınların siyasi haklarını pek çok Avrupa ülkesinden de önce tanımıştır."

Hükümet olarak kadına karşı şiddetin önlenmesi, kadınların çalışma hayatında eşit imkan ve fırsatlarla yer alması, siyasete katılmaları ve eğitim imkanlarının artırılması için 5 yıllık sürede önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Başbakan Erdoğan, yaptıkları hukuki düzenlemelerle de kadına karşı ayrımcılığın ve eşitsizliklerin önüne geçen adımlar attıklarını söyledi. Erdoğan mesajında, şöyle dedi :

"Yoksulluğu, kızlarımızın eğitiminin önünde bir engel olmaktan çıkarmak için sosyal yardım programları uyguluyoruz. İmkansızlıkları mazeret olmaktan çıkarırken, cehaletten kaynaklanan ayrımcılıkla da mücadele ettik, ediyoruz. Bununla birlikte Türkiye'de kadına karşı ayrımcılığın, şiddetin, cinsel istismarın, eğitim sorunlarının sona erdirilmesi için sadece yasal düzenlemeler ve hükümet uygulamaları yeterli olmamaktadır. Bunun için zihniyet değişimine de ihtiyacımız olduğu açıktır. Aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucu olan kadınlarımızın hayatın bütün alanlarına eşit ve etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak, kadın-erkek hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu düşüncelerle her türlü ayrımcılığın sona erdiği, kadınların sosyal, ekonomik ve siyasi hayatta hak ettikleri yeri aldığı bir dünya temennisiyle, Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum." (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title