Haberler

Erdemli'de Eczacılar Günü Kutlamaları

Mersin'in Erdemli İlçesi Kaymakamı İsmail Demirhan, Vatandaşların Aşırı İlaç Kullanmamaları Konusunda Eğitilmesi Gerektiğini, Bu Konuda da En Büyük Görevin Eczacılara Düştüğünü Söyledi.

Mersin'in Erdemli İlçesi Kaymakamı İsmail Demirhan, vatandaşların aşırı ilaç kullanmamaları konusunda eğitilmesi gerektiğini, bu konuda da en büyük görevin eczacılara düştüğünü söyledi.

Bilimsel eczacılığın 169. kuruluş yıldönümü dolayısı ile Erdemli Olbios Otel'de verilen yemekte konuşan Kaymakam Demirhan, Erdemli'nin sürekli yenilik içinde olduğunu, bu nedenle de her alanda gelişme gösterdiğini belirterek, ''Hareketli bir ilçe olma özelliği taşıyan Erdemlide, sivil toplum kuruluşlarının buna göre düşünüp hareket etmesi gerekiyor. Bunlara eczacılar da dahil'' dedi. Demirhan, Erdemli'nin temposuna ayak uydurulması gerektiğini ifade ederek, "Bu nedenle de tüm meslek kuruluşları, eczacılar gibi günlerini kutlamalılar ve kentin sorunlarına birlikte çözüm aramalılar. Sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek yaptıkları konuşmalarda güzel sentezler ve birlik-beraberlikler ortaya çıkar. Bu tür toplantıların faydası da görülmüştür" diye konuştu. İlaç israfı konusuna da değinen Demirhan, "Fazla ilaç kullanılmaması konusunda vatandaşlarımızın uyarılması ve eğitilmesi gerekiyor. Bu konu da da en önemli görev başta eczacılarımıza düşmektedir. Bu konuda hassas davranmamız gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Mersin Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tepe ise konuşmasında, bilimsel eczacılığın 169. yıl kutlamalarının Erdemli'de ilk kez kutlandığını bundan sonra da kutlamaları sürdüreceklerini vurguladı. Tepe, eczacılar olarak toplum sağlığını iyileştirmek ve topluma daha iyi bir ilaç ve sağlık danışmanlığı hizmeti verebilmek için çaba gösterdiklerini belirtti. Mesleki sorunlarını da anlatan Tepe, bilimsel eczacılığın 169. yılında mesleklerini çağdaş ölçülere göre yapmaktan alıkoyan bürokratik engellere ve yasal düzenlemelere ilişkin olarak yetkililerden acil çözüm beklediklerini kaydetti.

Eczacılar Odası Erdemli Temsilcisi Hasibe Yılmaz Cıngı, Bilimsel eczacılığın 169. yıl kutlamaları nedeni ile Erdemli Kaymakamı İsmail Demirhan, Erdemli Belediye Başkanı Musa Mutlu, Erdemli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Karamık ve Erdemli Sağlık Grup Başkanı Dr. Ali Yaman'a birer teşekkür plaketi verdi.

(Oİ-YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Bakmadan Geçme

Bahar 12. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Şaban Ataş cinayeti ne? Şaban Ataş'ı kim öldürdü? Müge Anlı canlı yayınında itiraf! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sözleri! En Güzel ve Anlamlı 19 Mayıs Mesajları 14 Mayıs TV Yayın Akışı #128250 Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Aziz Yıldırım başkanlığa aday oldu mu? Özlem Savaş kimdir? Özlem Savaş kaç yaşında, nereli? Özlem Savaş biyografisi! Galatasaray şampiyonluk kupasını ne zaman alacak? #127942 Galatasaray Süper Lig Kupasını derbide mi alacak? Az önce deprem mi oldu? 14 Mayıs en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! 19 Mayıs niçin ilan edildi? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Neden Kutlanır? Sinan Ateş'in öldürülme görüntüleri! Sinan Ateş ne zaman öldürüldü? BARAJ DOLULUK ORANI 2024! İSKİ baraj doluluk oranı nedir? İstanbul baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? GELİNİM MUTFAKTA 14 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli nedir? GPT-4o özellikleri neler? Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye neden soruşturma açıldı? Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza markalarına dava mı açıldı? Selahaddin Eyyubi dizisinin Bernard'ı oynayan Berk Cankat nereli, kaç yaşında?
Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title