Haberler

Erdem Gül'ün Eşi Aslı Gül, 2 Oğlu ile Birlikte Silivri Cezaevi'ne Geldi

Aslı Gül Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı, Türkiye'de kurumların, kurumsallığın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha bize hatırlattı.

Aslı Gül

Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı, Türkiye'de kurumların, kurumsallığın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha bize hatırlattı. Evrensel hukuk normları açısından Türkiye'nin itibarını kurtardı

Haber-Kamera Mehmet AKTARAN - Mehmet İlkay ÖZER İstanbul DHA

Anayasa Mahkemesi'nin, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında aldığı ihlal kararı sonrası, Gül'ün eşi Aslı Gül de, oğulları Deniz ve Sarp Güney ile birlikte Silivri Cezaevi'ne geldi.

Cezaevi önünde basın mensuplarına açıklama yapan Aslı Gül, ' Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı, Türkiye'de kurumların, kurumsallığın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha bize hatırlattı. Evrensel hukuk normları açısından Türkiye'nin itibarını kurtardı. Son olarak, Türkiye toplumuna bence şöyle bir mesaj verdi; 'Düşünün, düşündüğünüzü ifade edin, ifade etmekten korkmayın' dedi bence. Ankara'dan geldim. Çok umutluydum, hep bekliyordum. Haberi yolda öğrendik çocuklarla, yolda arabada. Bindik geliyorduk, haberi de aldık. Boşa gelmemiş olduk en azından dedi.

Gazetecilerin, En son görüşmenizde neler söyledi şeklindeki sorusuna Aslı Gül, 'O daha çok, ilk mahkemede çıkacağından hep umutluydu. Ben de en son görüşmemizde ona, 'Sen mahkemeden, ben de Anayasa Mahkemesi'nden umutlu olmaya devam edelim dedim. Son görüşmemiz öyle bitti. İlk kez bir siyasi öngörüsü, en azından kendi kişisel talihimiz açısından hatalı çıktı yanıtını verdi.

CHP'Lİ TANRIKULU DA CEZAEVİ ÖNÜNDE

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise şunları söyledi

'Kişi özgürlüğü, güvenliği ve ifade özgürlüğü bakımından, kendisinin meşruluğu için önemli bir karara imza attı. Şimdi de Çağlayan Adliyesi'nden bu karara uygun tahliye kararı bekliyoruz. Umarım bu karar gecikmez. İfade özgürlüğünün öneminin altını çizen bu kararın Türkiye ve siyasetçiler bakımından bir dönüm noktası olacağını tahmin ediyorum. Umuyorum ki yetkili makamlarda bulunanlar, özellikle Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan bu kararın değerini anlarlar. ve yargı da bu kararın değerini anlar. Bundan sonra daha özenli kararlar verirler. Anayasa Mahkemesi'nin de bir iç hukuk mekanizması olarak kendisinin test edildiği bu karar, önemli bir karar olmuştur. Yoksa iç hukuk mekanizması olarak devre dışı kalabilirdi. Sayın Erdoğan'ın da bundan sonra mahkemelere talimat verecek nitelikte demeçlerden kaçınacağını umuyorum. Bu karar emsal olur ve yeni bir Anayasa kararı beklemeden yargı, tutuklu bulunan diğer gazeteciler bakımından da bir karar verir. Bunu da mahkemelerden bekliyoruz.

Bu arada, kararın ardından, Cumhuriyet Gazetesi çalışanları ve Dündar ile Gül'ün yakınları da Silivri Cezaevi önüne akın etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Anayasa Mahkemesi Silivri Cezaevi İstanbul Türkiye 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title