Haberler

Erbil Modernleşiyor

ABD'nın Irak'ı İşgalinin Ardından Yeniden Yapılanmaya Başlayan Erbil Şantiye Görüntüsünde. 5 Yıldızlı Otelleri, Büyük Alış Veriş Merkezlerinin Yapıldığı Erbil'de, Türk İşadamlarının Toplam 1 Milyor Dolarlık İhale Aldıkları Belirtildi.

ABD'nın Irak'ı işgalinin ardından yeniden yapılanmaya başlayan Erbil şantiye görüntüsünde. 5 yıldızlı otelleri, büyük alış veriş merkezlerinin yapıldığı Erbil'de, Türk işadamlarının toplam 1 milyor dolarlık ihale aldıkları belirtildi. Erbil'de hızlı gelişmeler yaşanırken, komşusu petrolün başkenti olarak bilinen Kerkük'te ise bombalı saldırılar nedeniyle büyük korku yaşanıyor. Esnafın büyük bölümü kepenklerini açmazken, halk sokağa çıkmayaya özen gösteriyor.

Saddam Hüseyin rejiminin devrilmesinin ardından Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde büyük değişim yaşanıyor. 5 yıldızlı otellerin, dev alışveriş merkezlerinin, yenilenen havaalanı, devlet binaları, siteler ve alt geçit inşaatlarının sürdüğü kent şantiye alanına dönüştü.

Türk işadamlarını sadece bu kentte toplam 1 milyar dolarlık inşaat ihaleleri aldığı vurgulanırken, Erbil ve Dohuk'ta 5 yıldızlı bir otel ile alışveriş merkezi yapmaya hazırlanan Nursoy firmasının genel müdürü Orhan Nurdoğan, ''Projelerimiz tamamlandı, inşaatlara en kısa sürede başlayacağız.. Erbil'de apartmanda yaşamanın kültürünü geliştirmek için 11 ve 14 katlı binalar yaptık. Erbil her geçen gün değişiyor. Yenilikler yaşıyor. Güneyde yaşanan olaylardan dolayı rağbet görmeye başladı. Yaptığımız binaları 150 bin dolardan satışa çıkardık'' diye konuştu.

Erbil kent merkezinde 10 milyon dolara mal olan New City adlı alışveriş merkezinin genel müdürü İbrahim Rekani de, 1988 yılında bu yana kentte gelişmelerin yaşandığını söyledi. Saddam Hüseyin rejiminin devrilmesinden sonra bu gelişmenin daha da arttığını söyleyen Rekani, şöyle konuştu:

''Buraya alış veriş merkezi kurmaya karar verdik. Kürt yatırımcıların bu işlere başlamalarını sağladık. Çünkü yabancı yatırımcıların böyle bir yatırıma başlamaları zordu. Öncülük yapmak gerekiyordu. Bu konuda yerel hükümet de bize destek sağladı. Yerel hükümet bize projelere başlamamızı ve hiçbir şeyden korkmamamızı sağladı. Alışveriş merkezi buradaki halk için bir rüya gibiydi. Sadece yurt dışına çıkanlar veya televizyonda böyle bir alış veriş merkezini görmüşlerdir. Şu anda günde yaklaşık 20 bin kişi ağırlıyoruz.''

Faruk BALIKÇI/ERBİL (Irak), (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title